Waarom het gevaarlijk is om met je kind op schoot van een glijbaan te glijden

Waarom het gevaarlijk is om met je kind op schoot van een glijbaan te glijden
  • in Kinderen
  • 1
  • 3547
  • 18/11/2022

Neem jij je kind op schoot als hij het spannend vindt om alleen van de glijbaan af te glijden? Misschien toch niet zo handig om te doen...

Het lijkt zo leuk om met je kind op schoot van een glijbaan te glijden en misschien denk je dat het veilig is, maar het blijkt gevaarlijker te zijn dan je denkt. Uit onderzoek blijkt dat kinderen van vijf jaar of jonger een grotere kans hebben om dan verwondingen op te lopen. Zo kunnen ze biivoorbeeld verwondingen aan hun benen oplopen, of zelf een been breken.

Gebroken

In de periode van 2002 tot 2015 blijkt dat van de 35.000 kinderen maar liefst 36 procent iets heeft gebroken nadat ze van een glijbaan zijn af gegleden. Kinderen van 12 tot 23 maanden hebben een grotere kans om gewond te raken door een ritje van de glijbaan dan kinderen van 3 tot 5 jaar. Peuters worden vaker op schoot genomen dan oudere kinderen.

Advies

De onderzoekers vinden dat ouders geïnformeerd moeten worden dat bij het op schoot nemen van een kind op een glijbaan de kans groter wordt dat een voet van het kind bij het raken van de glijbaan, kan worden verdraaid of zelfs breken. Liever adviseren ze om helemaal geen kind op schoot te nemen, maar als je het toch doet, goed op de voeten van het kind te letten.

Lees ook:

Niet doen: als volwassene in een speeltuin spelen
Nieuw advies: laat kleding aan bij een brandwondenongeval

Bron: Parents.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Shrimp

    Been there done that helaas 馃. M鈥檔 man zat achter m鈥檔 zoontje en hij brak z鈥檔 scheenbeen

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50