Vrouwen met overgewicht gaan door kinderwens gezonder leven

Vrouwen met overgewicht gaan door kinderwens gezonder leven

Als je overgewicht hebt en je wilt daar wat aan doen dan is een kinderwens een grote stok achter de deur om gezonder te gaan leven.

Dit blijkt uit onderzoek van het AMC in Amsterdam en het UMSG in Groningen, meldt rtlnieuws.nl. Het onderzoek werd gedaan onder 577 vrouwen die moeite hebben om kinderen te krijgen. De vrouwen werden in twee groepen verdeeld. De ene groep kreeg een half jaar begeleiding om gezonder te leven waarbij werd gelet op voeding en beweging. de andere helft kreeg dat niet.

Lees ook:
Helft vrouwen begint te ongezond aan zwangerschap

Natuurlijke manier zwanger

Volgens de onderzoekers was er duidelijk verschil tussen de twee groepen. De vrouwen met begeleiding verloren gewicht, hadden na een half jaar minder suiker in hun bloed, een lagere bloeddruk en voelden zich beter. En wat zeer opvallend was: de vrouwen uit deze groep werden vaker op een natuurlijke manier zwanger.

Langer termijn

De onderzoekers denken dat het aanpassen van hun leefstijl ook op langere termijn van invloed zal zijn. Zo zal de zwangerschap van een gezondere vrouwen leiden tot gezondere kinderen. Om dat te bevestigen is er meer onderzoek nodig.

Chantal is voormalig online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Linda-Veronique

    UMSG moet UMCG zijn. Universitair Medisch Centrum Groningen.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50