Vond jij het moeilijk om op je werk te vertellen dat je zwanger bent?

Vond jij het moeilijk om op je werk te vertellen dat je zwanger bent?

‘Uhm…Ik ben zwanger…’ Eigenlijk ben je hartstikke blij dat je dit nu eindelijk hardop kunt zeggen, maar hoe reageert je leidinggevende op deze mededeling? Vrees je het ergste voor je carrière of is je leidinggevende net zo blij als jij?

Het is helaas nog een feit dat zwangere vrouwen en moeders vaak last hebben van discriminatie op de werkvloer. Uit onderzoek van het Amerikaanse Modern Family Index blijkt dat vrouwen in het bezit zijn van eigenschappen en vaardigheden om carrière te maken, maar dat het moederschap ervoor zorgt dat ze kansen tijdens hun carrière mislopen. Maar liefst 82 procent dat het niet lukt om een leidinggevende functie te krijgen, 78 procent heeft het idee dat ze zich meer moeten bewijzen dan anderen om een leidinggevende functie te krijgen. Ook denken zowel moeders als vaders dat vrouwen vaker worden ‘afgestraft’ als ze een gezin willen beginnen dan mannen.

Lees ook:
Meer dan driekwart werkende moeders ervaart discriminatie op werk

Moeilijk om te vertellen

Ook blijkt dat vrouwen er steeds meer tegenop zien om hun leidinggevende te vertellen over hun zwangerschap. Maar liefst 21 procent vindt het moeilijk om hun leidinggevende te vertellen dat ze zwanger is. Vijf jaar geleden lag dat percentage nog op 12 procent.

Oproep

BabyBytes is benieuwd hoe dat bij jou is? Vind of vond jij het moeilijk om je leidinggevende te vertellen dat je een kind verwacht? Laat hieronder of op Facebook een reactie achter of mail naar chantal@babybytes.nl o.v.v. ‘in verwachting

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is voormalig online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

2 leden zijn nu online
Aanmelden