Tips om een vliegreis met een baby zo aangenaam mogelijk te maken

Tips om een vliegreis met een baby zo aangenaam mogelijk te maken

Vliegen met een baby? Het lijkt een hele onderneming maar als je je goed voorbereidt, valt het allemaal wel mee. Zelf deed ik het een paar weken geleden en het ging verrassend goed. Hierbij een aantal tips voor degenen die voor het eerst met een baby vliegen.

 

Maak de keuze tussen een eigen stoel of op schoot

Meestal kun je ervoor kiezen om een baby in een autostoeltje op de stoel naast je te laten zitten of om de baby op schoot te vervoeren. Op schoot is meestal gratis en voor een eigen stoel betaal je gewoon de ticketprijs. Ik had mijn baby op schoot en dat ging prima voor een vlucht van twee uur. Ze sliep de hele tijd.

 

Neem een paraplu buggy en/of een draagzak mee tot de gate

Een paraplu buggy kun je meenemen tot aan de gate. Hier geef je hem af en dan stoppen ze hem in het bagageruim. Een grotere kinderwagen kun je ook meenemen in het vliegtuig maar deze moet je inchecken en die gaat direct in het bagageruim. Je moet dan dus een goede beschermhoes hebben, want je weet maar nooit hoe ze hiermee omgaan. Ik vond het heel handig om mijn baby tot de gate mee te nemen in een paraplubuggy en haar daarna in de draagzak verder te vervoeren.

 

Dalen en opstijgen met een flesje

Net zoals jij kan de baby last krijgen van de oren tijdens het opstijgen en dalen. Om hem/haar daarmee te helpen, kun je een flesje water of melk geven. Ik gaf mijn baby gewoon elke keer een slokje als ik zelf ook last kreeg van mijn oren.

 

Houd essentiële spullen in een tasje bij de hand

Omdat ik een paraplubuggy mee had als ‘handbagage’ voor de baby kon ik geen extra luiertas meenemen. Dat vond ik niet erg, want ik deed alle babyspullen gewoon in mijn handbagage koffertje. Het koffertje stopte ik natuurlijk in de bagagerekken. Ik had van tevoren een klein tasje gemaakt met een spuugdoek, speen, flesje, knuffel en speeltje voor mijn baby. Dat tasje hield ik bij de hand, zo hoefde ik niet op te staan voor mijn koffer tijdens de vlucht.

 

Heb jij wel eens gevlogen met een baby? Heb je nog tips?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Laura Saija is online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby, hun peuter Rosie (december 2017) en dreumes Norah (oktober 2019) en baby Hunter (mei 2021). In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50