Vliegen met kinderen? Dit zijn de beste tips van sterwardessen!

Vliegen met kinderen? Dit zijn de beste tips van sterwardessen!

Vliegen met kinderen is voor veel ouders een regelrechte nachtmerrie, maar kan ook heel leuk zijn! Stewardessen zien vaak dingen voorbijkomen die makkelijk opgelost kunnen worden waardoor de vlucht voor iedereen aangenaam wordt. Dit zijn hun tips.

Laat je kind niet over de vloer kruipen 

Het is voor je kleine goed om ze aan bacteriën en viezigheid bloot te stellen, zodat ze een goed immuunsysteem krijgen, maar in een vliegtuig is dit een no-go. Een anoniem bemanningslid vertelde aan The Sun: ''Luchtvaartmaatschappijen kunnen de vloer vaak niet zo goed schoonmaken en ik weet dat het goed is om je kinderen bloot te stellen aan ziektekiemen, maar niet zo vaak.'' Hou ze dus gewoon lekker in de buurt of loop even een rondje met ze als ze onrustig worden. 

Neem snacks mee die ze sowieso lekker vinden 

Heb jij een moeilijke eter en vindt je kleine het moeilijk om je kinderen nieuwe dingen te laten proeven? Dan is dat in een vliegtuig zeker een stukje lastiger. Een stewardess adviseert ouders van moeilijke eters om hun eigen eten mee te nemen in het vliegtuig, want het is met het beperkte aanbod erg moeilijk om iets nieuws voor de kinderen te verzinnen.  

Bemanningsleden zijn geen oppas 

Een ander punt dat de stewardess graag naar voren wilde brengen, is dat leden van het cabinepersoneel geen babysitters zijn. "We zijn geen crèche en we zijn er niet om voor je kinderen te zorgen, want dat is nog steeds je taak ouder zijnde", vertelde ze wederom aan The Sun. ''Wij kunnen jouw kind bijvoorbeeld niet forceren om zijn veiligheidsgordel om te doen, aangezien jij de ouder bent.'' 

Vraag liever niet aan andere passagiers om te ruilen van stoel, puur omdat je een kind hebt 

Tot slot, mensen vragen om te verhuizen omdat je een kind hebt en geen stoelen samen hebt geboekt, is geen goed idee. Een andere stewardess vertelde aan het Britse dagblad de Guardian: "Ik ben het beu dat solopassagiers andere reizigers moeten helpen, alleen maar omdat ze kinderen op sleeptouw hebben", zei ze. Ze vervolgde met: “De vrouw die alleen reist, zit op de rij bij de nooduitgang met extra beenruimte. Haar verplaatsen naar de stoel erachter zou een minder comfortabele vlucht voor haar betekenen. Waarom zou ze haar goede plek moeten opgeven voor de kinderen van iemand anders?'' 

Wat zijn jouw tips voor het vliegen met kinderen?

Meer lezen?  

Stewardess geeft tips over kinderen vermaken in het vliegtuig

Bron: Huffpost

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50