Ruimte maken in huis voor de ongeboren baby. Zo doe je dat!

Ruimte maken in huis voor de ongeboren baby. Zo doe je dat!

Terwijl je ongeboren baby alle ruimte inneemt in je buik, moet je er ook over nadenken hoe je dat in huis gaat doen? Wordt jouw rommelkamer de nieuwe babykamer? Of wordt de man cave van je partner opgeofferd? Zo maak je ruimte in je huis voor je ongeboren baby.

Wat wordt de nieuwe babykamer van je baby? Bij mijn eerste offerde ik met alle liefde mijn eigen rommel/annex kledingkamer op, en voor de tweede offerden we onze eigen slaapkamer op. Wat opviel was dat we in beide gevallen veel spullen tegenkwamen die soms overbodig waren of die we al een tijdje kwijt waren. Hoe zorg je ervoor dat je ruimte in je huis maakt, zonder dat je al je spullen weer verplaatst naar een ander rommelhok?

Lees ook:
Alles over een veilige babykamer

Tips

Opruimen is niet mijn ding, maar als je een baby krijgt, wees gewaarschuwd: er komen nog meer spullen en speelgoed bij! Dus voordat de kleine er is, is het hoogste tijd om op te ruimen. Hoe kun je het beste beginnen.

1. Maak een selectie

Vraag je een paar dingen af als je spullen weg wilt doen:

  • Ben je er echt heel erg aan gehecht?
  • Heb je het nodig?
  • En heb je het gemist al die tijd dat het blijkbaar in een of andere doos of lade zat verstopt?

Is het antwoord op bovenste vragen ‘nee’, dan weg ermee!

2. Rommelmarkt

Op een rommelmarkt kun je nog een aardig zakcentje verdienen aan jouw oude spullen. Dus kijk welke rommelmarkt er binnenkort in de buurt is en ga bijvoorbeeld samen met een vriendin een stand huren. Zo deel je de kosten en kun je nog wat bijverdienen. En het extra geld kun je natuurlijk gebruiken voor (nuttige) babyspullen!

3. Weggegeven

Heb je nog spullen in huis die je zelf niet meer gebuikt? Misschien zit er wat tussen voor familie, vriendinnen of buren? Of anders kun je het altijd naar de kringloop brengen. Het is altijd een fijn gevoel om iemand anders er blij mee te kunnen maken.

4. Hergebruiken

Een oude schommelstoel, een klein kastje… Misschien ziet het er nu niet uit, maar met een likje verf en nieuwe deur-/ladeknopjes ziet er weer als nieuw uit en misschien is het heel erg geschikt voor de nieuwe babykamer.

Heb jij nog tips (voor ouders in spe)?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is voormalig online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50