Recept: bananenpannenkoekjes voor het hele gezin!

Recept: bananenpannenkoekjes voor het hele gezin!

Mamablogger Susanne heeft weer een overheerlijk recept samengesteld voor een luie zaterdagochtend. Ga samen aan de slag met je kids en probeer deze bananenpannenkoekjes eens uit. Dat wordt smullen!

Easy like saterday morning: zaterdagochtend, mijn favoriete moment van de week! Iedereen ontwaakt hier op zijn eigen maniertje. Goos als eerste en die kruipt nog even lekker bij ons in bed. Papa haalt koffie en een krantje, ik geniet van wat er om mij heen gebeurt. Saartje slaapt lekker uit en kruipt vervolgens ruim een uurtje later ook bij ons in bed om daar samen te knuffelen en stoeien met haar broertje.

Gezonde variant

Wanneer we allemaal beneden zijn, is dit hét ideale moment voor ons favoriete ontbijt, wat is er nou lekkerder dan ontbijten met pannenkoeken? Wel de makkelijke en gezondere variant dan, want ik heb geen zin in een ontplofte keuken:-)

Saartje helpt mij graag: banaantje prakken, eitje erdoor, beetje kaneel en dan goed roeren! Voor papa doen we er wat havermout doorheen. Hij gaat nog sporten en kan wel wat extra koolhydraten gebruiken!

Even bakken en dan smullen maar! Wij vinden ze het allerlekkerste met wat honing en nog wat stukjes banaan die wij nog even gebakken hebben! Goos is er ook gek op voordat wij het door hebben heeft hij al een hele pannenkoek op! O, o, dat wordt weer bakken!

bananenpannenkoekjes

Wat heb je nodig voor ca. 6 kleine pannenkoekjes:

  • 3 bananen (twee om te prakken 1 om te bakken)
  • 1 ei
  • Kaneel
  • 25 gram havermout (hoeft net perse)
  • Snufje zout
  • Olijfolie
  • Honing

Aan de slag!

  1. Prak de bananen in een grote kom.
  2. Voeg het ei toe en roer goed door elkaar.
  3. Voeg wat kaneel toe en een klein beetje zout.
  4. Voeg eventueel de havermout toe.
  5. Verwarm een koekenpan en voeg wat olijfolie toe.
  6. Bak de pannenkoekjes tot ze gaar zijn, pas op met omdraaien, zijn ze nog niet gaar dan krijg je ze niet omgedraaid.
  7. Bak dan wat stukjes banaan kort in de koekenpan in wat olie.
  8. Honing en stukjes banaan erop en smullen maar! (Let op: baby’s mogen pas honing vanaf 1 jaar).

Lees ook:

Susanne is 33 jaar, healthy foodie en eigenaresse van kinderdagverblijf De ‘B’engeltjes. Ze woont in Utrecht samen met haar man, zijn dochter Saar (6 jaar) en zoon Goos (7 maanden). Ze geeft graag inspiratie voor gezonde, lekkere en makkelijke recepten óók voor kids!

Neem ook eens een kijkje op haar Instagram: foodiesuus.nl

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • jenniferri

    bananenpannenkoek maak ik ook maar maak deze zelfde als pannenkoek en doe daar dan geplette banaan bij.

  • Mama-van-meisje

    Klinkt lekker maar volg de functie van t zout niet echt. Waarom word dat toegevoegd?

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

4 leden zijn nu online
Aanmelden