Recept van foodiesuus: granola

Recept van foodiesuus: granola

‘Mag ik dit als ontbijt? Het ruikt naar koekjes!’ roept Saar nadat wij samen een heerlijke grote schaal granola uit de oven halen!

Zien eten, doet eten! Een term die je vaak hoort. Bij ons in huis gaat dit zeker op. Ontbijten wij met een bak kwark, dan willen de kids dit ook. Maar wat doe je er dan in? Je grijpt al snel naar de kant-en klaar pakjes, waar niet per se iets mis mee is natuurlijk, maar iets zelf maken en bewust je ingrediënten uitkiezen is natuurlijk sowieso veel leuker, lekkerder én gezonder!

We besloten om samen een granola te maken. Simpel en eenvoudig, maar o zo lekker! Kijk maar eens wat je zelf nog in huis hebt aan noten en zaden, dan kom je vast al een heel eind!

Voordeel van een granola en dan vooral de zelfgemaakte is dat deze veel beter vult, door alle goede, gezonde vetten van de nootjes en zaden geeft het een verzadigd gevoel en kunnen de kids er voorlopig weer even tegen aan op school.

En nu hup aan de slag, want het is zo ontzettend simpel.

Wat heb je nodig:

Ik gebruikte gemengde noten, zonnebloempitjes, lijnzaad, pompoenpitjes, havermout en wat kokosrasp. Qua hoeveelheden: kijk vooral naar wat jij lekker vindt en hoeveel je nodig hebt. Een paar handjes noten, en 5 eetlepels havermout is voldoende voor een flinke bak waar je wel een week mee vooruit kunt.

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. In een pannetje liet ik een lepel kokosolie smelten en voegde daar twee eetlepels honing bij. Wil je er geen suikers bij toevoegen dan kun je de honing ook weglaten.
  3. De noten doe ik even kort in de keukenmachine zodat ze wat verkruimelen, maar pas op dat het niet te fijntjes wordt.
  4. Daarna voeg ik de zaadjes, havermout en kokos erbij, lekker als deze nog heel zijn namelijk.
  5. Voeg dan de kokosolie met honing erbij en meng het door elkaar.
  6. Leg dan een bakpapiertje op de bakplaat en verspreidt de notenmix gelijkmatig over de bakplaat.
  7. Schuif in de oven en laat zo’n 15 á 20 minuutjes bakken.
  8. Begint het naar koekjes te ruiken? En is de mix lekker goudbruin dan is de granola klaar!!

Geniet!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Susanne is 33 jaar, healthy foodie en eigenaresse van kinderdagverblijf De ‘B’engeltjes. Ze woont in Utrecht samen met haar man, zijn dochter Saar (6 jaar) en zoon Goos (7 maanden). Ze geeft graag inspiratie voor gezonde, lekkere en makkelijke recepten óók voor kids!

Neem ook eens een kijkje op haar Instagram: foodiesuus.nl

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50