Een dagje zonder vlees: linzen-bietenburgers

Een dagje zonder vlees: linzen-bietenburgers

Wij eten thuis met enige regelmaat een dagje geen vlees. Wij zijn geen vegetariërs, maar zijn wel bewust bezig met duurzaamheid en een beter milieu begint nog altijd bij jezelf. Dit geven wij ook graag mee aan onze kids! Of je je daar nou in kan vinden of niet, dit is sowieso een heerlijk en gezond gerechtje: linzen-bietenburgers!

Mijn ervaring is dat het stukje vlees of vis er altijd wel in gaat bij de kids. Het zijn meer de groenten die op het bordje blijven liggen. Nu ontbreekt tijdens het vegadagje uiteraard het stukje vlees, en ja, er zijn voldoende lekkere vleesvervangers op de markt, maar dit is een hele leuke vegetarische burger om zelf te maken, en er zitten nog groenten in ook!

Lekker variëren

Wat het leuke is aan dit recept is dat je hier eindeloos mee kan variëren zolang je de basis maar hetzelfde houdt. Je kunt allerlei groenten toepassen. Wat vindt je kindje lekker? Wortel? Bloemkool? Het kan allemaal in deze lekkere en simpele linzenburger!

Laat de kids vooral lekker meehelpen in de keuken, het ‘gehakt’ kneden is een heerlijk klusje, want vieze handen krijgen is altijd goed!

linzen-bietenburgers

Voor iedereen wat

Voeg voor jezelf nog lekker wat kruiden toe, ik maakte voor onze baby van 9 maanden ook een burgertje, zonder zout, van de overgebleven linzen en bietjes heb je ook binnen no-time een heerlijk babyhapje klaar! Zo heb je meteen een maaltijd voor alle gezinsleden!

Zeker het proberen waard!

Linzen – bietenburgers (voor 4 burgers)

Een dagje geen vlees eten lastig? Nee joh, met dit receptje zeker niet. En wist je dat er in linzen per 100 gram 10 gram eiwitten zitten en 2,3 gram ijzer? Hartstikke goed voor je dus!

linzen-bietenburgers

Wat heb je nodig voor 4 burgers:

  • 400 gram linzen uit blik
  • 1 ei
  • 150 gram bietjes
  • 75 gram havermout
  • Peper & zout
  • Zonder toevoegen van kruiden is de burger wel wat saai, dus voeg voor jezelf vooral wat lekkere kruiden toe zoals komijnzaad, koriander, peterselie enz.

linzen-bietenburgers

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een bakpapiertje op de bakplaat. (je kunt de burgers ook in de pan bakken)
  2. Laat de linzen goed uitlekken.
  3. Doe de linzen en de bietjes even kort in de keukenmachine, het hoeft niet helemaal gemalen te zijn.
  4. Stop dan alle ingrediënten in een grote kom en kneed alles tot een deeg (laat dit vooral door je kids doen).
  5. Maak bollen van het deeg en druk ze een beetje plat op de ovenplaat zodat het de vorm van een hamburger krijgt.
  6. Nu voor ongeveer 20 minuutjes in de oven.
  7. Lekker met wat aardappeltjes, rijst of een salade.
  8. Smullen maar!

Lees ook:

Recept: pompoenpannenkoekjes

Susanne is 33 jaar, healthy foodie en eigenaresse van kinderdagverblijf De ‘B’engeltjes. Ze woont in Utrecht samen met haar man, zijn dochter Saar (6 jaar) en zoon Goos (7 maanden). Ze geeft graag inspiratie voor gezonde, lekkere en makkelijke recepten óók voor kids!

Neem ook eens een kijkje op haar Instagram: foodiesuus.nl

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50