Lezeressen vertellen: 'Wie de kots van de kids opruimt? Wie denk je...?’

Lezeressen vertellen:
  • in Moeder
  • 3
  • 701
  • 12/11/2023

Het is naast het verschonen van een poepluier niet een van de meest favoriete dingen om te doen als ouder: kots opruimen van je kind. Maar wie is de Sjaak: jij of je partner? Wij vroegen het onze lezeressen via onze socials.

Mijn kinderen hebben zo ongeveer overal weleens een keer gekotst: in hun eigen bed, in ons bed, in de kinderwagen, naast de wc-pot, op de gordijnen, in de voetbaltafel (vraag me niet hoe), in de auto, op ons... Als het om een beetje melk teruggeven gaat, prima, maar een hele maaltijd... Daar wordt niemand blij van. En dan moet iemand het opruimen. Gelukkig was mijn man niet te beroerd om mee te helpen, dus ik mag volgens mij niet klagen. Als ik de verhalen van vriendinnen hoor, mag ik van geluk spreken. En dat doe ik ook als ik sommige reacties van de BabyBytes-lezeressen lees!

Ik ben de pineut!

Marisca: “Ik ruim het op mijn man kan er niet tegen.”

Anita: “Ik ruim gewoon alle zooi van de kinderen op, manlief kan daar absoluut niet tegen, dan kan ik dubbel werk doen, dus doe ik het liever meteen zelf.”

Linda: ”Ik!”

Mijn partner ruimt de kots op

Sandra: “Mijn man!”

Michaela: “Mijn man doet het meeste. Ik heb een gruwelijke overgeeffobie en zou het liefst (huilend!) het huis uit rennen en pas terugkomen als het virus weg is… Maar in theorie maakt hij alles wat onder zit en maakt hij het kind schoon en haal ik het beddengoed eraf en zorg dat dit in de wasmachine komt. Alleen door het typen van dit bericht draait mijn maag zich al om.”

Samen kots opruimen

Gelukkig zijn er ook ouders die wel met elkaar samenwerken als het gaat om samen de troep opruimen:

Marleen: “Ik maak het kind schoon en papa de rest.”

Miranda: “Ik maak het kind schoon en papa maakt het bed schoon.”

Jeanine: “Dat doen we samen. Toen ik zwanger was kon ik het echt niet aan en deed mijn man het. Nu samen.”

Ramona: “De een het kind en de ander de rotzooi.”

Word er zelf ook misselijk van...

Patricia: “Ik ruim alles zelf op....alleenstaande mama. Maar met kots ga ik zelf ook mee... dus ik ben heel blij dat het bijna nooit voorgekomen is.”

Hetty: “Ik niet want dan ligt er nog meer.”

Leanne: “Ik, maar ik kots zelf zowat mee! Die lucht gaat echt door merg en been heen. Heb liever dat ze haar hele bed onder schijt, dat doet me dan weer niet zoveel!”

Jolanda: “Ik kan er echt niet tegen. Ik de poep, hij de spuug.”

Lees ook:

Zo krijg je de 5 meest voorkomende babyvlekken weg
9 vieze dingen die je als moeder zonder blikken en blozen doet

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


  • Barbamammie79

    Ideeën voor volgend artikel:

    Wie wast de auto?

    Wie legt de kleren klaar?

    Wie heeft blauw als lievelingskleur?

    Wat een onzin allemaal. Boeit toch niemand.

  • Iboi

    Haha, en lekker fris om te lezen.

  • Chudo

    Ik doe de kots op ruimen en mijn man doet de kids onder de douche. Soms andersom. Mijn man heeft ook geen sterke maag maar wat moet dat moet!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50