9 vieze dingen die je als moeder zonder blikken of blozen doet

9 vieze dingen die je als moeder zonder blikken of blozen doet
  • in Moeder
  • 2
  • 41401
  • 02/04/2022

Weet je nog? Dat je ‘vroeger’ vol afgrijzen zat te kijken naar die moeder die rozijntjes van haar peuter aannam en opat terwijl hij er met zijn slijmerige, korsterige vingers aan had gezeten? Dat is nu voor jou de normaalste zaak van de wereld in Mommyhood. Het leven van een moeder is er nu eenmaal een vol stinkende hoogtepunten.

Groene snottebellen afvegen
Ik weet nog dat ik vroeger zo’n buurjongetje had die altijd onder de groene snottebellen zat. Ik vond het ranzig met een hoofdletter R. Laat staan dat ik die groene gevaartes zelf af moest gaan vegen. En wat dacht je van die gele korsten die daarna op de bovenlip ontstaan bij het niet tijdig afvegen? Maar ja, niet voor niets heb je nu een Kleenex-verzameling in je voorraadkast waar je de komende 35 jaar mee vooruit moet kunnen.

Uiteraard: de poepluiers verschonen
Man o man. Voor sommigen misschien wel hetgeen waar ze het meest tegenop keken bij het krijgen van een kleine (hahahaha! Wist jij veel dat er nog veel ergere dingen zijn bij het krijgen van een baby.). En de eerste paar keer sta je dan ook misschien kokhalzend boven die commode. Maar echt, het went. En anders is daar altijd nog de wasknijper.

Aangeboden rozijntjes vol slijm van je kind opeten
"Jaaa, bedankt schatje! Wat lief van jou!" En vervolgens zit je de eerste keer tegen heug en meug die verkreukelde druif op te eten omdat je je kind wel moet belonen voor zo’n goed gebaar. De keren erna stop je zonder blikken of blozen die slijmerige rozijnen in je mond. "Wat?!"

Met je spuug het gezicht van je kind schoonmaken
Zo multifunctioneel dat speeksel. Je kunt er etensresten van het gezicht van je dreumes mee afvegen, viltstift, pen, bloed of lippenstift die ze stiekem uit je tas heeft gepakt: hars’ke handig! Speelgoed uit de wc vissen
Ja hoor, daar ging de trekker/auto/Barbie, plons! En ja, uiteraard had Teun net daarvoor een grote plas gedaan. Maar aangezien je weet wat de melodramatische gevolgen zijn als je zijn favoriete speelgoed weggooit (iets met een krijsbui, heel veel huilen en dramatische handgebaren), haal jij met je blote handen die brandweerauto uit de plas en spoel je ‘m even om. Zo goed als nieuw.

Kots en snot met je blote handen opvangen
Niezen? Ja hoor, kom maar hier. Kots? Tuurlijk, jij vangt het wel op met je blote handen. Jouw romantische beeld van moeder worden was van tevoren toch íets anders…

Kots van de achterbank rapen
De autovakanties in Frankrijk hebben toch ook wel een kleine keerzijde zullen we maar zeggen. Als je kind oud genoeg is zou ik zeggen: zorg altijd voor verse plastic zakken op de achterbank. Als je kind zelf nog niet oud genoeg is om te bedenken dat hij of zij een plastic zak moet pakken: succes.

Drijvende drollen uit het bad vissen
Jaaa gezellig, badtijd! Alleen had je er de eerste keer even geen rekening mee gehouden dat kinderen niet ineens zindelijk worden als ze in bad gaan. En dan zie je ineens zo’n klein, bruin hoopje voorbij drijven... Kak. (Ja, letterlijk ja.) Dat wordt drollen scheppen! (En snel ook, voordat ze het zelf in de gaten hebben en ermee gaan gooien ofzo.)

Aan de kont van je kind snuiven
Heeft-ie nou gepoept of niet? Je wilt het toch zeker weten voordat je straks weer na tien minuten in de auto nog die hele rit in de strontlucht zit. En dus snuif je schaamteloos aan de billen van je kleine, waarna een heuse rotte-eierlüft je neus binnendringt. *zucht*
 
Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • wondertje2021

    Allemaal herkenbaar! En ik doe het elke dag met liefde opnieuw

  • Yune

    Ah ja, sommige dingen zijn idd erg herkenbaar..

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50