Zo krijg je de 5 meest voorkomende babyvlekken weg

Zo krijg je de 5 meest voorkomende babyvlekken weg

Spuugvlekken, poep- en plasvlekken… Je baby kan er wat van als het om morsen gaat. Maar hoe krijg je alles weer brandschoon? Met deze tips kun je de 5 meest voorkomende vlekken weg krijgen.

1. Poep

Allereerst moet je de allerergste poep weg proberen te vegen. Niet leuk, weet ik, en daar moet je waarschijnlijk het hele pakje billendoekjes voor gebruiken… Als de meeste poep is verwijderd doe je het kledingstuk binnenstebuiten en spoel het af onder koud water. Doe een vlekken verwijderaar op de vlek en laat het een half uur in warm water weken. Vervolgens stop je het in de wasmachine en was het op het heetst mogelijke programma. Ondertussen: desinfecteer de wasbak of de bak waar je het kledingstuk in hebt laten weken.

En als er echt geen redden meer aan is: helaas…weggooien!

Lees ook:
Deze zes fases van De Was in een gezin herkent iedere moeder

2. Kots

Baby’s kunnen heel goed een mondje teruggeven, maar soms gebeurt het dat alles eruit komt. En dan net op zo’n moment dat je op de bank zit of je favoriete shirt aan hebt. Wat nu? Veeg eerst de kots voor een groot deel weg. Schrob niet te hard, want dan kun je het materiaal beschadigen. Doe wat baksoda/zuiveringszout op de vlek. Laat dit een paar minuten inwerken en giet er dan wat bruiswater overheen. Stop het daarna in de wasmachine en was het op zo war mogelijk, althans: let goed op wat het materiaal aankan. Als het op een bank of vloerkleed ligt: wrijf het zachtjes schoon met een zachte doek en warm water.

3. Voedingsresten

Schraap de voedselresten voorzichtig weg. Doe het kledingstuk binnenstebuiten en spoel het af onder koud water. Doe een klein beetje wasmiddel op de vlek, voordat je het een kwartiertje in koud water laat weken. Spoel het kledingstuk uit en doe het in de wasmachine.

4. Plas

Spoel het kledingstuk binnenste buiten af in koud water. Dan doe je wat wasmiddel op de vlek en laat het een half uurtje weken in koud water. Zij. De vlekken wat ouder laat het dan wat langer weken. Vervolgens was je het kledingstuk in de wasmachine.

5. Babyolie

Doe wat afwasmiddel op de vlek en spoel vervolgens met warm water het afwasmiddel weg. Doe wat vlekken verwijderaar op de vlek en was het kledingstuk in de wasmachine.

Hebben jullie nog tips om (baby)vlekken te verwijderen? Laat maar horen!

Bron: HuffingtonPost

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50