Lezeressen vertellen: ‘wel of niet je kind laten vaccineren’

Lezeressen vertellen: ‘wel of niet je kind laten vaccineren’

Wel of niet laten vaccineren: het blijft een enorme discussie onder ouders en deskundigen. Wij zijn benieuwd hoe jullie erover denken. En er zijn heel veel voorstanders, maar ook tegenstanders.

Wat vinden jullie?

Onlangs vroegen we aan BabyBytes-lezeressen hoe zij tegenover vaccinaties van hun kinderen staan. Doen jullie het wel of niet?

Joan: “Ik doe het never nooit, omdat ik mezelf heb ingelezen. Lees je in over kinderziektes. Welke ziekte wat kan veroorzaken en wat de symptomen zijn. Ik zou mijn zorgkindje nooit laten vaccineren omdat ze levensgevaarlijk zijn en ik liever een gezond kind heb! Vaccineren om gezond te blijven is als alcohol drinken om nuchter te blijven.Laat je niet leiden door angst. Verdiep en denk logisch na.”

Pamela: “Wij doen het wel, waarom? Omdat ik vind dat de kans minder groot is dat hij zo deze ziektes oploopt. Natuurlijk kan hij ze alsnog krijgen, maar dan zal het niet zo heftig zijn, is ons verteld door de kinderarts.”

Lees ook:
Mark Zuckerberg laat zijn dochter vaccineren en zijn volgers gaan los

Janet: “Ja, wij hebben wel laten vaccineren. We hebben goed gekeken van hoe en wat, en wij vinden de gevolgen van bepaalde ziektes ernstiger dan eventuele bijwerkingen van de vaccins.

Nadja: “Ik heb het wel gedaan bij mijn zoontje en nu bij mijn dochtertje weer. Heb wel even getwijfeld: ze is te vroeg geboren en ik las op internet wat dat kon doen. Maar ook las ik op internet dat het juist voor te vroeg geboren kindjes heel belangrijk is. Dus heeft ze afgelopen woensdag haar eerste prikjes gehad. Toen ik hoorde dat in mijn omgeving 95% van de kinderen niet wordt gevaccineerd, schrok ik best.”

Josine: “Het is er niet voor niks! Iedereen wordt bang door info die via social media wordt verspreid. Oké, je kind wordt misschien wat ziek door de inenting, maar hij is daarna wel de rest van zijn leven beschermd. Er zullen helaas steeds meer mensen ervoor kiezen om het niet te doen, en dus zullen veel ziektes helaas ook vaker voorkomen over een aantal jaar.

Monica: “Ik vind het heel belangrijk dat mijn kind wordt gevaccineerd. Ik heb zelf kinkhoest gehad. De vaccinatie die ik als kind kreeg beschermt niet tegen de huidige vorm van kinkhoest. Ik ben er heel ziek van geweest en het heeft zeer lang geduurd voor ik weer volledig hersteld was. Ik ken de bijwerkingen van de vaccinaties maar wil absoluut niet dat mijn prematuur geboren en kwetsbare zoon een dergelijke ziekte in ernstige mate krijgt.”

Rebecca: “Ik vind dat ouders dit zelf moeten beslissen. Goed inlezen en dat een keuze maken. Ik neem aan dat elke ouder de keuze uit liefde voor het kind maakt. Aan beide keuzes zitten risico’s.”

Jamie: “Eerste twee wel klakkeloos gedaan. Bij de derde ingelezen en besloten het niet te doen. Mijn oudste is tot 4 jaar volledig ingeënt. Middelste tot de 14 maanden prik, en de jongste (nu bijna 2 jaar) is vaccinvrij. Ik ben tegen vaccineren. Waarom is dit pas gekomen halverwege de middelste? Omdat ik mij toen toch maar ben gaan inlezen wat er in ze gespoten werd. Daar schrok ik heel erg van.  Ik ben lid geworden van vaccin vrij Facebook-pagina, en ik heb daar vele meningen en zelfs hele schokkende ervaringen heb gelezen. Vervolgens heb ik alle voor- en nadelen naast elkaar gezet, en daar kwamen meer nadelen uit dan bij het wel vaccineren. Ik heb dus gekozen om dit niet meer te doen. Dus mijn tip voor twijfelaars, lees je in!”

Jeanicke: “Jazeker, maar wij wonen wel in Duitsland en hier krijgen ze de prikjes later en wordt het over 19 jaar verspreid. Lijkt me alleen maar beter.”

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


 • Yune

  Ohhh deze eeuwige discussie..

  Eigen keuze. Ik doe t wel. Andere doet 't niet.

 • Grumble2.1

  Dochter wel ingeënt.. achteraf veel spijt van gehad ..

 • Charliecharlie

  Heel verhaal getypt, maar maar weer weggehaald. “Tja.”, is mijn samenvatting.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50