Mark Zuckerberg laat zijn dochter vaccineren en zijn volgers gaan los

Mark Zuckerberg laat zijn dochter vaccineren en zijn volgers gaan los
  • in Baby
  • 7
  • 5968
  • 12/01/2016

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg is onderwerp van discussie geworden, en dit keer gaat het niet over de privacy-instellingen van Facebook of foto’s op het sociale medium met borstvoedende vrouwen. 

Waar het wel mee te maken heeft? Hij plaatste een foto van zijn dochter Max, die een maand oud is. Mark is namelijk net zoals veel ouders apentrots op zijn dochter en post dan ook een stuk meer familiefoto’s dan voorheen. Haar eerste kwantumfysicaboek, haar eerste Oudejaarsavond, haar eerste Star Wars pose en dit keer haar eerste vaccinaties. Afgelopen vrijdag postte hij een foto van Max die in een té schattig kleurrijk pakje op zijn schoot zat in het kantoor van de kinderarts. Hij schreef bij de foto: ‘Doktersbezoek – tijd voor vaccinaties’.Reacties
Met die simpele vijf woorden heeft een van ’s werelds rijkste en meest invloedrijke personen – hij heeft maar liefst 47 miljoen volgers op Facebook – het debat over vaccinaties weer geopend. Meer dan 72000 (!) mensen plaatsten een comment onder zijn foto, met uiteenlopende reacties van felicitatieverklaringen tot aan berichten als dat hij een ‘ongeschoolde vader’ zou zijn. 

Kinderarts
Niemand zou eigenlijk verrast moeten zijn dat Mark zijn kind laat vaccineren. Afgelopen winter - tijdens het debat over dit onderwerp als gevolg van een uitbraak van mazelen in Disneyland - koos Mark voor een boek over vaccinaties voor zijn ‘Jaar van de boeken’-initiatief. Bij het kiezen van dit boek schreef hij: ‘De wetenschap is volkomen duidelijk: vaccinaties werken en zijn belangrijk voor de gezondheid van iedereen in onze gemeenschap.’ Daarbij: zijn vrouw Priscilla is een kinderarts.

Brand los: laat jij je kind(eren) wel of niet inenten?

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter!

Bron: Popsugar, Beeld: Facebook

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (7) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50