Lezeressen vertellen: wanneer stop je met flesvoeding geven?
- Redactie
- in Voeding
- 0
- 1098
- 24/04/2024
Flesvoeding geven, iedereen stopt na een bepaalde periode maar wat is nou normaal? Op het forum werd gevraagd wanneer iedereen precies stopt met het geven van de laatste fles.
Beukenblaadje: “Bij mijn oudste heb ik vanaf één jaar afgebouwd met flesvoeding en met vijftien maanden heb ik het laatste flesje gegeven. We hebben van het flesje geven een ander fijn moment gemaakt, met een boekje op schoot, en dat was minstens zo knus. Mijn jongste is één jaar en krijgt ’s middags een flesje, daar gaan we nog een paar weken mee door. Ik hoor verder om mij heen wisselende verhalen. Zelf heb ik ervoor gewaakt dat het flesje geen slaapassociatie werd.”
Unicorn12: “Onze jongste is net twee jaar geworden. Ze krijgt nog drie flessen. Ik ben juist heel blij dat ze de fles nog drinkt in verband met haar groei. ‘Zolang het goed voelt, is het prima toch?’ Onze oudste heeft tot vier jaar een flesje melk gedronken in de avond. Ze stoppen er vanzelf mee.''
Jvb: “Vanaf de eerste verjaardag maakten we het open pak flesvoeding op en daarna was het klaar. Nooit gewone koemelk in fles gegeven. Het avondritueel was lekker op schoot, lekker knuffelen en een boekje voorlezen.”
Snuitje88: “Bij de oudste zijn we gestopt met elf maanden, de middelste is ruim twee jaar en geniet nog steeds van een flesje melk in de ochtend en avond. Jongste is nu tien maanden en we zien wel hoe het gaat. Vaak geven ze het zelf aan.”
Florien84: “Mijn dochter is vijftien maanden en krijgt iedere ochtend en avond nog een fles. Mijn ervaring is dat ze het vanzelf aangeven.”
Wanneer moet je stoppen met het geven van flesvoeding?
Zo zie je dat iedereen eigen ervaringen heeft met flesvoeding en het redelijk van elkaar verschilt. Er is geen ‘standaard’ tijd dat je moet stoppen met flesvoeding. Volgens het Voedingscentrum kun je vanaf acht maanden flesvoeding vervangen voor een volledige maaltijd. Zo kan er in de periode van acht tot twaalf maanden afgebouwd worden met flesvoeding en kan het jonge kind mee eten met de rest van het gezin.
Lees ook:
Flesvoeding geven op verzoek: waarom en hoe?
5 dingen die je nog niet wist over flesvoeding
Beeld: Pexels.com
Bron: voedingscentrum.nl
Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!
Reageer op dit artikel
reacties (0)