5 dingen die je nog niet wist over flesvoeding

5 dingen die je nog niet wist over flesvoeding

Wist je dat flesvoeding vroeger uit koemelk bestond dat verdund werd met water, suiker en een beetje room? Gelukkig zijn die tijden veranderd. Borstvoeding is nog steeds de beste voeding, maar flesvoeding bevat tegenwoordig ook alle voedingsstoffen.

Toch merken we dat onder onze lezers en vriendinnen nog veel misverstanden bestaan over flesvoeding. Vandaag zetten we in samenwerking met Kruidvat vijf verhelderende feitjes voor je op een rij.

1.  De basissamenstelling van flesvoeding is altijd hetzelfde

De samenstelling en kwaliteit van flesvoeding is wettelijk vastgesteld door de Warenwetregelingen Zuigelingenvoeding en -opvolgmelk. Deze wetgeving beschrijft welke ingrediënten er aanwezig moeten zijn in flesvoeding en in welke hoeveelheden. Als er al verschillen zijn tussen de verschillende merken flesvoeding, dan zijn deze minimaal. Kruidvat opvolgmelk is daarom dus net zo goed als die van grote merken. 

2. Voor ieder wat wils

Er is veel keuze op het gebied van flesvoeding, dat geeft wel eens onduidelijkheid. Bijna alle babytjes krijgen te maken met buikkrampjes, spugen en/of hongerigheid. De meeste baby’s krijgen, ook met deze klachtjes, de standaard-flesvoeding. Zijn de klachtjes extremer, dan kun je overstappen op een speciale voeding. Er zijn onder andere flesvoedingen voor baby’s die last hebben van krampjes (zoals deze) en flesvoedingen waar een beetje Johannesbroodpitmeel (zoals deze) aan is toegevoegd, voor kinderen die regelmatig een mondje voeding terug geven. Vind je het moeilijk om de juiste keuze te maken als het om opvolgmelk van Kruidvat aan komt? Dan kun je hier een super handige keuzehulp vinden!

 

 

3. Het verschil in prijs is erg groot

Het verschil tussen verschillende merken flesvoeding, is dus minimaal. De prijs ervan verschilt echter behoorlijk. Die varieert van zo’n € 13,- voor een bekend A-merk tot € 6,79 voor bijvoorbeeld het eigen merk van Kruidvat. Het beste hoeft gelukkig niet altijd het duurste te zijn.

4. Overstappen is makkelijker dan vaak gedacht

Veel ouders zijn ontzettend trouw als het om hun keuze voor een merk flesvoeding gaat. Ze zijn bang dat hun kinderen last krijgen van krampjes of andere vervelende reacties als ze overstappen op een ander merk flesvoeding. Omdat de samenstelling van elk merk nagenoeg gelijk is, is de kans op een reactie heel klein. Overstappen op een ander merk (bijvoorbeeld een goedkoper alternatief!) kan dus gerust!

5. Van eigen bodem

Ik vraag me wel eens af waar flesvoeding nu precies gemaakt wordt en het leuke is dat de flesvoeding van het eigen merk van Kruidvat gewoon in Nederland wordt geproduceerd. Lekker vertrouwd dichtbij dus, en dat resulteert in een Hollands prijsje!

Mocht de borstvoeding niet lukken, of mocht je voorkeur uitgaan naar het geven van flesvoeding, dan is de flesvoeding van het eigen merk van Kruidvat een zeer goede keuze. Vanwege de wetgeving verschilt deze amper van andere merken, maar is ‘ie wel een stuk goedkoper. Bovendien is het online te bestellen, waardoor je nooit naast het net vist. Baby blij, jij blij!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Kruidvat.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50