Lezeressen vertellen: waarom ik wasbare/wegwerpluiers gebruik

Lezeressen vertellen: waarom ik wasbare/wegwerpluiers gebruik

Wat gebruik jij: wasbare of wegwerpluiers? We vroegen het aan jou en de antwoorden waren zeer uiteenlopend. De een moet er niet aan denken om vieze luiers te wassen, de ander vindt het juist ideaal omdat het zo goedkoop is. Zo heeft iedereen zijn eigen mening. Dit zijn ze van een aantal van onze lezeressen.

Hanna: “Ik ben voor wegwerp! Ik geniet van die stapels pakken in de kast! Het achter aanbiedingen aanjagen. Heerlijk!”

Nicole: “Wegwerp, ik gooi zelfs rompertjes weg als dunne ontlasting tot bijna in haar nek zit.”

Tamara: “Wasbaar! Valt echt mee hoe vies het is. Daarbij lekken de luiers zo goed als nooit poep door! En ik gebruik 's nachts wegwerpluiers, omdat m'n zoon veel plast 's nachts en wakker wordt van een natte luier. Gebruik wasbare luiers puur en alleen om afval te besparen.

Lees ook:
Je baby laten opgroeien zonder luier? Het kan!

Mayca: “Hier wasbaar en wegwerp. Thuis wasbaar en op de opvang wegwerp. En die stapels was vallen reuze mee. Drollen rol je vanuit de luier in de pot en de wasmachine doet de rest en ik hoef nooit meer achter aanbiedingen aan en met pakken luiers door het dorp te sjouwen.”

Laura: “Wasbaar! Geen chemische zooi aan baby billen. Beter voor het milieu, bespaart veel geld, en dan die leuke printjes. Die enkele keren wegwerp vond ik drama, maar net wat je gewend bent."

Kim: Wegwerp! Wat een smerige zooi die wasbare gevallen, nee dank u .... Ieder het zijne natuurlijk!"

Elcke: "Ik heb bij de eerste twee wegwerp luiers gebruikt. Nu bij de derde wat meer verdiept in wasbare luiers. Heb een set besteld. Nu afwachten of het ook wat is."

Veronique: “Wegwerp luiers. Ideaal voor de tweeling. Ik snap ook wel dat de wasbare luiers een inlegger hebben voor de poep, maar dan nog; vies idee. Ik heb al was genoeg en als dat er dan ook nog bij moet... Ik koop ze altijd in de aanbieding.”

Annelies: “Nu nog wegwerpluiers, morgen worden mijn wasbare luiers thuisbezorgd, dus dan starten met wasbaar. Ben heel benieuwd! Hoop dat het goed bevalt, want vind het nu veel afval met twee kids in de wegwerpluiers.”

Marlous: “Altijd wasbare luiers gebruikt! Mijn dochter lag tot bloedens toe open van wegwerpluiers, dus ik wil niet weten wat een chemische troep daar allemaal in zit. Zelfs op vakantie gewoon wasbaar. Ik heb sinds haar kraamweek geen wegwerpluiers meer in huis gehad.”

Judith: “Ben niet speciaal ergens voorstander van. Doe wat je zelf wilt... Echter hier tijdje wasbare luiers geprobeerd, maar ze lekten steeds door. Dus toen weer terug naar wegwerp, en dat vind ik eerlijk gezegd ook wel makkelijker.”

Chantal is voormalig online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50