Alles over luiers: hoe veel, hoe duur en hoe lang?

Alles over luiers: hoe veel, hoe duur en hoe lang?

Luiers: elke moeder krijgt ermee te maken. Sommige ouders kiezen voor de milieuvriendelijkere optie in de vorm van wasbare luiers, maar de meeste kiezen voor de good old wegwerp-exemplaren. Omdat wij op de redactie wel eens nieuwsgierig waren naar het gebruik van luiers door onze lotgenoten, besloten we jullie een aantal vragen te stellen. 644 moeders namen de moeite om onze enquête in te vullen en dít is de uitslag!

Dagelijks gebruiken we met z’n allen flink wat luiers. Er gaan er gemiddeld tussen de zes en tien per dag doorheen, wat inhoudt dat we wekelijks tussen de 42 en 70 (!) luiers verbruiken! Een hele flinke vuilniszak vol, dus!

Flinke uitgave

Dat luiers gebruiken een dure grap is, weten we allemaal. Bijna 70% van onze lezeressen geeft tussen de 17 en 30 cent per luier uit. 15% heeft luiers liever goedkoper en de overige 15% betaalt meer. Dit houdt in dat we gemiddeld wekelijks zo’n 15 euro aan luiers besteden.

Lees meer
Alles wat je moet weten over babypoep

De drogist is een populaire plek om luiers aan te schaffen. 66% doet dit met grote regelmaat. Verder gooien we ze in de supermarkt in ons winkelkarretje of bestellen we ze online. We houden ons graag bezig met luiers die in de aanbieding zijn. 80% van de ouders geeft aan een voorraad luiers aan te leggen als die in de aanbieding zijn. 44% koopt namelijk het liefst luiers van een A-merk, maar dan dus alleen als er een aantrekkelijke aanbieding is. 40% van de ouders koopt liever luiers van een huismerk, maar dus alsnog bij voorkeur als er een aanbieding is.

We stellen vrij hoge eisen aan onze luiers. Het belangrijkst vinden wij het dat luiers niet lekken. 87% van de respondenten geeft aan de luiers hier op uit te zoeken. Verder geeft 75% aan dat ze het belangrijk vindt dat de luiers comfortabel aanvoelen. Voor 28% van de ouders is de prijs van luiers een belangrijke eis. Ze moeten bij voorkeur goedkoop zijn. Of luiers duurzaam zijn, vinden onze lezeressen niet echt belangrijk. Slechts 4% houdt zich hiermee bezig.

Luiers verschonen is dus een vrij kostbare en tijdrovende aangelegenheid. Gelukkig worden de meeste kinderen tussen de 2 en 3 jaar zindelijk. Dus houd vol!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

3 leden zijn nu online
Aanmelden