Lezeressen vertellen: ik voed wel/niet op verzoek

Lezeressen vertellen: ik voed wel/niet op verzoek
  • in Voeding
  • 0
  • 1256
  • 07/01/2023

De een zweert bij rust, reinheid en regelmaat, met de nadruk op dat laatste. De ander doet het liever op haar eigen manier. Hoe pak jij het aan met voeden? Ben jij van de regelmaat of doe je het liever op verzoek? Zo pakken de BabyBytes-lezeressen het aan. 

Kelly: “Ik heb altijd gevoed op verzoek. Zowel met borstvoeding als toen ik overging op de fles. Hadden ze een dag wat minder gehad, dan werd dat vaak ingehaald de dag erna. En soms ook niet. Dat was ook prima.” 

Jennifer: “Ik heb haar altijd laten doorslapen nu nog steeds. Ze is nu 20maanden. Ze slaapt soms tot 11/12 uur uit. Maar rond 12 uur vind ik het wel genoeg geweest en dan haal ik haar eruit. Tja, haar vader lag altijd liever hele dagen in bed en mama ook toen ze puber was, dus de appel valt niet ver van de boom.” 

Chantal: “Bij mijn eerste deed ik het netjes volgens schema, wist ik veel. Vervolgens werden we maandenlang 's nachts wakker gebruld omdat er iemand trek had! Hij had het toen niet meer nodig. Was heel moeilijk om die gewoonte overboord te gooien. Bij de tweede lekker op verzoek gedaan en dat ging veel relaxter!” 

Wendy: “Mijn meiden zijn nu groot, maar ik heb altijd gevoed op verzoek. Ik gaf beide dochters borstvoeding (tot ze enkel nog vaste voeding aten). Voeden op schema voelde onnatuurlijk. En wakker maken voor voeding helemaal! Slaap is een behoefte en om die dan te verstoren voor een andere behoefte vind ik raar. Als de ene behoefte is voldaan (slaap) komen ze vanzelf voor de andere behoefte (melk). En door constant wakker te maken, gaan ze er op de duur op slapen en worden ze vanzelf wakker op die tijd, ook als ze allang geen melk meer nodig hebben. En volgens mij wil iedere moeder graag dat kindlief door gaat slapen.“ 

Maya: “Ik ben wel van de regelmaat. Ze doet het er goed op, dus waarom veranderen?” 

Nina: “De mijne laat ik ‘s morgens liggen als het kan. Mijn zoon is nu 4,5 maand en hij wordt zelf wakker wanneer hij een fles wilt. Maar de dagen dat we zijn grote zus naar school brengen, maak ik hem wel wakker en 9 van de 10 keer laat hij dan zijn fles staan en wilt hij pas om 9 uur half 10 zijn eerste fles.” 

Monieka: “Wij hebben er eentje van inmiddels 7 jaar en een van anderhalf, en we hebben niet een nacht gevoed. Tussen 23:00/00:00 uur was de laatste voeding en tussen 5:30/6:30 de eerste fles. Heerlijk voor ons én tevreden baby's!” 

Rilana: “Door laten slapen. Groeien ze ook van!” 

Daisy: “Bij alle drie op verzoek gevoed. Ik maakte ze nooit wakker ‘s nachts.”

Hoe pak jij het aan: voed je op verzoek of niet?

Lees ook:

Flesvoeding geven op verzoek: waarom en hoe?
Zó overleef je de nachtvoedingen

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50