Zó overleef je de nachtvoedingen

Zó overleef je de nachtvoedingen

De ene baby slaapt binnen een paar dagen door, terwijl de andere baby nog maanden (of zelfs jaren) ‘s nachts om de borst schreeuwt. De nachtvoedingen kunnen behoorlijk slopend zijn, zorg daarom dat je goed voorbereid bent met deze tips.

1. Co-sleeper

Met een co-sleeper of een wiegje op jullie kamer wordt de nachtvoeding een stuk makkelijker. Je hoeft niet helemaal naar het kamertje te lopen en je kindje en jij kunnen na het voeden meteen weer gaan slapen.

2. Schaf een nachtlampje aan

Niks is zo vervelend als met je handen tasten in het donker en niks kunnen vinden. Je raakt hier alleen maar gefrustreerd van. Koop daarom een nachtlampje met zacht licht of desnoods rood licht zodat jij en je baby niet meteen helemaal wakker worden.

3. Zet alles klaar

Zorg dat je alles bij de hand hebt en ‘s nachts zo min mogelijk hoeft te doen. Als je geen borstvoeding geeft, zet de flesvoeding dan zo volledig mogelijk klaar. Zorg dat er geen hoop met kleding op je voedingsstoel ligt en denk ook aan jezelf. Een flesje water kun je vast wel gebruiken.

Lees ook:
Had iemand me dit maar verteld, voordat ik borstvoeding ging geven...

4. Draag makkelijke nachtkleding

Iets waar je ‘s nachts ook geen zin in hebt is gehannes met kleding. Hou daarom rekening met je nachtvoedingen door comfortabele kleding te dragen die aan de voorkant makkelijk aan de kant geschoven kan worden.

5. Pas op met blauw licht

Hoe verleidelijk het ook is, laat je telefoon of tablet uit. Hoe langer je naar het blauwe licht staart, hoe slechter je na de voeding weer in slaap komt. Kun je nou echt niet van je telefoon afblijven, zet dan de blauw licht filter aan.

6. Probeer liggend te voeden

Om het allemaal nog comfortabeler te maken voor jezelf, kun je liggend proberen te voeden. Je hebt dan geen lamp nodig en hoeft niet geforceerd rechtop in een stoel te blijven zitten. Met een beetje geluk leg je de baby even later zo weer slapend in zijn wiegje.

7. Doe middagdutjes als de baby slaapt

Haal de verloren slaap in door overdag middagdutjes te doen als de baby slaapt. Ook al liggen er stapels was en is het hele huis ontploft. Vooral de eerste weken zul je het echt nodig hebben. Heb je ook nog een rond rennende peuter? Misschien kan er af en toe iemand oppassen. 

Heb jij nog handige tips voor de nachtvoeding?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


  • Charliecharlie

    Lang genoeg volhouden. Went vanzelf 😝

  • Maria87

  • Afwachten0

    Mijn baby slaapt bij mij in bed dus ik geef liggend borstvoeding. Lekker makkelijk zo. Veel van deze tips doe ik al

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50