Lezeressen vertellen: ‘Ik heb meerdere miskramen achter elkaar gehad’

Lezeressen vertellen: ‘Ik heb meerdere miskramen achter elkaar gehad’

Actrice Courtney Cox presenteert op Facebook Watch de documentaire ‘9 Months With Courtney Cox’ en heeft het daarin ook over de meerdere miskramen die zij heeft gehad voordat ze dochter Coco kreeg. Wij vroegen onze lezeressen of ze een soortgelijke ervaring hebben gehad. Dit zijn hun verhalen.

Narda: "Helaas heb ik twee miskramen gehad heel vroeg in de zwangerschap. We zijn nu drie jaar verder en helaas nog steeds geen zwangerschap te zien... Ik heb er wel moeite mee dat iedereen om me heen zwanger raakt en dat het bij ons nog steeds niet is gelukt."

Essie: Ik heb helaas vijf miskramen gehad. En nu heb ik twee kindjes: een dochter en een zoon.”

Lees ook de vorige Lezeressen vertellen:
Solliciteren als je zwanger bent

Marjolein: “Ik ben zeven keer zwanger geweest en ik heb nu twee prachtige kinderen. De periode van miskramen is heel heftig geweest. Keer op keer weer je toekomstbeeld zien verdwijnen… Ik heb lichamelijk veel pijn en ongemak gehad. De eerste voldragen zwangerschap na de miskramen ook continue in angst geleefd. De tweede ging iets beter, maar ook toen was er een stemmetje in mijn hoofd die zei het kan altijd nog misgaan. Ik ben heel blij dat we toch twee gezonde kindjes hebben mogen krijgen.”

Deborah: “Ik heb dertien miskramen gehad. Ik kreeg de mededeling in het ziekenhuis dat ik nooit moeder zou worden. En toch ben ik wonder boven wonder moeder geworden van drie kinderen!”

Willy: Ik heb twee keer een miskraam gehad met acht weken.  En hoe je daar mee omgaat.. tja, wie kan het zeggen.... Het maakt je tot wie je nu bent.”

Shirley: "Met mijn ex man ben ik tien jaar samen geweest en ik heb toen dertien miskramen gehad zonder gezonde zwagerschap tussendoor. Dit was ook de reden van de breuk; hij wilde echt heel erg graag kinderen en ik wist bijna zeker dat ik ze niet kon geven. Ik ben toen een jaar vrijgezel geweest voordat ik via Tinder mijn huidige vriend heb leren kennen. Na een jaar samen te zijn, kwam ik erachter dat we op vakantie door de voorbehoedsmiddelen heen zwanger geraakt zijn. We hadden het er ooit wel eens over gehad, dat het vanwege onze leeftijd, het toch wel iets is om er goed over na te denken als we kinderen zouden willen. Maar zo onverwacht hadden we het niet verwacht. Geschrokken, angstig en blij tegelijk gingen we nuchter de zwangerschap in. Wij wisten: 'We konden dit aan.' Met zes weken hadden we een echo zen zagen we een kloppend hartje. Met 8.4 weken weer een kloppend hartje. Nog vier dagen en dan ben ik over mijn langste termijn van dragen heen. Wat een hel zijn deze weken! 10.1 weken zwanger: het hartje klopt en het beweegt. Wat een prachtig gezicht. Ik heb gehoord hoe het hartje klopte en dit kindje is echt van ons en deze wil echt blijven. Tranen stroomden over mijn wangen. Dit kon ik nog niet geloven. 11.5 weken zwanger: kleine  druif dwarrelt lekker door mijn baarmoeder en heeft het goed naar zijn zin. Nu durf ik te gaan genieten.  We hebben de 12 weken inmiddels bereikt en de roze/blauwe wolk is gearriveerd. Dit gaat niet meer stuk. Jij hoort bij ons.

Mijn ex en ik bleken gewoon niet de juiste match. Een vakantie en nieuwe partner en een gelukkig leven, geven me moed dat de zwangerschap zich daardoor voortzet... It is ment to be!" 

Geke: “Ik heb een dochter van tien jaar en een zoon van zeven. Na mijn zoon kreeg ik een paar jaar later een nieuwe relatie en dachten wij het gezin uit te bereiden, maar er volgden vijf miskramen. Na een uitgebreid onderzoek in het ziekenhuis kwamen wij erachter dat ik een chromosoomafwijking heb. Dus de eerste twee waren echt wonderkindjes. Nu na anderhalf jaar hebben wij nog een wonderkind mogen verwelkomen. Onze zoon! Nu net een jaar geworden. En wat was/Is dat een cadeautje!!

Birgit: “Nu 36 weken zwanger van mijn tweede zoon. Tussen zoon een en deze zwangerschap zijn er drie missed abortions en drie miskramen geweest. Ik heb de hoop nooit opgegeven, maar zorgeloos zwanger ben ik nooit meer. Ook deze zwangerschap weer meerdere vervelende dingen, waardoor ik na deze het genoeg vind. Ik kan het niet nog een keer aan. Toch heb ik er nooit een taboe van gemaakt en vertel ik iedereen die het wil horen mijn verhaal. Het is belangrijk dat mensen weten dat het niet altijd vanzelfsprekend is om kinderen te krijgen.”

Manon: “Na mijn dochter die geboren is in 2015 hebben we vier miskramen gehad waarvan een buiten baarmoederlijk. Tot op heden nog niet zwanger geworden erna…”

Nasira: “Ik heb in totaal vijf miskramen gehad. Wat een kuttijd was dat :( Maar omdat het allemaal voor de zeven weken gebeurde, kon ik er wel oké mee omgaan. Ik heb nu twee lieve kindjes waar ik gek op ben!”

Regina: “Ik heb drie kinderen en negen zwangerschappen gehad, waarvan twee bij de 14 weken fout gingen.. Ik blijk geen meisjes te kunnen voldragen.”

Chantal is voormalig online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • Mama-van-3-lieverds

    Uit mijn vorige relatie 2 gezonde kinderen en binnen 3 maanden zwanger. Mijn huidige partner leren kennen en die wou ook graag een kindje. Heel snel raak maar toen heb ik 5 miskramen gehad, 3 hele vroege en 2x een missed abortion nadat het hartje eerst wel geklopt had. Ik heb allerlei onderzoeken gehad, maar daar kwam niks uit. Het duurde op een gegeven moment wel lang voordat ik weer zwanger was en ik begon te twijfelen of het nog zou lukken of dat er misschien iets beschadigd was door de curretages. Gelukkig weer zwanger en kon ik Utrogestan gebruiken tot aan de 12e week van de zwangerschap. En nu een hele lieve zoon erbij van inmiddels 9,5 maanden. Ons wonderkind. Ik ben altijd heel open geweest over de miskramen. Het is niet iets om je voor te schamen. Ik hoop voor iedereen in een soortgelijke situatie dat ze hoop houden en dat ze toch nog een kindje mogen krijgen.

  • MaaikeT2

    Ik ben 9 keer zwanger geweest en heb nu twee kinderen van 4 en 6 jaar. Wat een herkenbare verhalen hierboven. Wat fijn. Ik durf het er nooit zo goed over te hebben, omdat ik anderen met een (nog onvervulde) kinderwens niet wil bang maken of ontmoedigen. Soms vertel ik mijn verhaal als iemand na een miskraam de hoop verliest, omdat ik zelf ook heel vaak op dat punt heb gestaan. Hou vol, hou hoop, het kan nog. Het duurde 10 jaar voor mijn oudste kwam. Nu gaan ze alweer allebei naar school. Dit geluk gun ik iedereen.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50