Courtney Cox had vele miskramen. Heb jij dat meegemaakt?

Courtney Cox had vele miskramen. Heb jij dat meegemaakt?

Actrice Courtney Cox is heel open over de vele miskramen die ze had gehad voordat ze zwanger werd van haar nu 14-jarige dochter, Coco die ze via een IVF-behandeling kreeg.

Omdat ze meer openheid wil geven aan de moeilijke weg die tot een zwangerschap kan leiden, presenteert ze nu op Facebook Watch documentaire ‘9 Months With Courtney Cox’. Hierin worden 10 stellen gevolgd op hun weg naar een zwangerschap. De stellen filmen zichzelf en geven een realistisch beeld van waar je tegenaan kunt lopen als je zwanger wilt worden of zwanger bent (geweest).

Lees ook:
Vader over miskramen: 'Het is goed om toe te geven dat het niet goed gaat'

Vele miskramen

In de talkshow Busy Tonight vertelt Courtney over haar show en is ze ook openhartige over haar eigen miskramen. “Ik houd van echte verhalen en ja, ik heb het ook moeilijk gehad. Ik heb hele veel miskramen gehad, en ik denk niet dat het iets is waar mensen niet over moeten praten, het is heel moeilijk, maar die dingen gebeuren.

Toch bleef de actrice doorgaan met proberen zwanger te worden. “Ik wilde niet opgeven.”

In een eerder interview vertelde ze al dat ze makkelijk zwanger kan raken, maar dat het voor haar moeilijk is om dat te blijven.

Herhaaldelijke miskramen

Er wordt van een herhaalde miskraam gesproken (habituele abortus) wanneer een vrouw drie of meer miskramen achter elkaar krijgt zonder dat er tussendoor een gezonde zwangerschap is geweest. Lees meer over habituele abortus in de BabyBytes-encyclopedie.

Oproep

Heb jij veel miskramen achter elkaar gehad? Hoe ben je daarmee omgegaan en wist je wat de oorzaak was? En hoe gaat het nu met je? Blijf je vasthouden aan je kinderwens of sta je op het punt om op te geven? BabyBytes is op zoek naar jouw verhaal. Laat een reactie achter onder dit artikel of op Facebook of mail naar chantal@babybytes.nl o.v.v. ‘Herhaaldelijke miskramen’.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50