KidsRight wil verplichting inenting mazelen

KidsRight wil verplichting inenting mazelen

Kinderrechtenorganisatie KidsRights vindt dat de overheid het inenten tegen mazelen verplicht moet stellen. Voorzitter en oud-Kinderombudsman Marc Dullaert ziet geen andere oplossing nu de vaccinatiegraad tot 92,9 procent is gedaald.

De Wereldgezondheidsorganisatie houdt 95 procent aan als veilige vaccinatiegraad. In Nederland ligt dat percentage al vier jaar onder dat percentage. Volgens Dullaert heeft de overheid veel maatregelen genomen om de vaccinatiegraad omhoog te krijgen, maar volgens Dullaert “wordt die veilige grens maar niet bereikt, daarom lijkt verplicht inenten tegen mazelen onontkoombaar”, zegt hij in het NOS Radio 1 Journaal.

Lees ook:
Wat je moet weten over de mazelen

Dilemma

De voormalige Kinderombudsman vindt dat inenten niet alleen een particuliere beslissing is. “Als je beslist om jouw kind niet in te enten, breng je een ander kind in gevaar. Dat maakt het tot een duivels dilemma.”

Of het zo ver komt, is nog maar de vraag, want in april zei staatssecretaris Blokhuis dat er een stabilisatie is in de daling van het aantal vaccinaties en dat hij eerst nog wil proberen mensen te overtuigen om in te enten.

Bron: NOS.nl

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

10 leden zijn nu online
Aanmelden