Je pasgeboren baby meenemen naar werk. Is dat bij jou mogelijk?

Je pasgeboren baby meenemen naar werk. Is dat bij jou mogelijk?

Is het ideaal of niet? Je baby meenemen naar je werk. In de Verenigde Staten is het bij sommige bedrijven mogelijk. Zo kun je bij Girl Scouts of Greater Iowa je baby mee naar kantoor nemen totdat hij gaat kruipen. Hoe zit dat bij jullie? Werk jij bij een bedrijf waar dat ook kan? En is dat nu fijn of niet?

Bij Girl Scouts of Iowa werken ze sinds kort met een nieuw beleid. Als ouder kun je sinds afgelopen december 2018 je baby meenemen naar kantoor totdat hij zes maanden is of kan kruipen.

Lees ook:
Werk met het gezinsleven combineren? Zo doe je dat

Babychaos

Directeur Beth Shelton vertelt aan Today.com: “Eerst dacht ik ‘O nee, dit gaat echt niet werken. Dit wordt een babychaos!' Ik zag in gedachten al dat er overal huilende baby’s waren, want ik ben een moeder van drie kinderen en ik weet dat het heel moeilijk is om een baby te verzorgen en tegelijkertijd andere dingen te doen.”

Maar hoe langer ze erover nadacht hoe meer ze ervan overtuigd was om ouders, en vooral moeders, tegemoet te komen. Ze deed wat research en kwam terecht bij de organisatie Parenting in the Workplace Institute, een online bedrijf dat anderen helpt bij het opzetten van een plan over hoe je het aanpakt als je je baby meeneemt naar werk. Ook nam ze een kijkje bij een ander bedrijf dat al sinds 1997 baby’s ‘toestaat’ op de werkvloer.

Ze zag dat er veel voordelen waren aan het meenemen van je kleine naar kantoor. Het zorgt ervoor dat je goede werknemers kunt houden en dat ze loyaler zijn aan het bedrijf.

Andere voorzieningen

Bij het maken van zo’n plan moet je ook andere voorzieningen treffen. Zo moet je ruimtes creëren waar baby’s gevoed en verschoond kunnen worden. En ook is het belangrijk om regels te maken over bijvoorbeeld hoe lang je een baby in een gezamenlijke ruimte mag laten huilen. Verder moet je collega’s aanwijzen die de zorg even kunnen overnemen als de moeder of vader even rust nodig hebben.

Oproep

Wat vind jij hiervan? Is dat iets wat mogelijk moet worden bij jou op de werkvloer? Of neem jij je kind altijd al mee naar werk? BabyBytes is benieuwd naar jouw verhaal. Laat hieronder of op Facebook een reactie achter of mail naar chantal@babybytes.nl o.v.v. ‘baby op werk’.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal was hoofdredacteur BabyBytes a.i. tijdens het zwangerschapsverlof van Laura.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders. Naast haar freelance redactiewerkzaamheden is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50