Je BFF is in verwachting en je bent door het dolle!

Je BFF is in verwachting en je bent door het dolle!

Toen je beste vriendin vertelde dat ze in verwachting was heb je uit blijdschap het hele dorp bij elkaar geschreeuwd. En nu ze negen maanden zwanger is, word je gék van de zenuwen. Deze dingen gebeuren geheid wanneer je BFF op knappen staat!

Je begint je agenda rondom de datum dat ze uitgerekend is volledig blanco te maken, zodat je nergens aan vast zit zodra de baby komt.
‘Nee sorry, ik kan niet samen lunchen. Nee de volgende dag ook niet. Eigenlijk die volle twee weken niet.’

Elke dag heb je een nieuw excuus om je vriendin te app’en, terwijl jullie allebei weten dat je alleen appt om erachter te komen of de baby al onderweg is.
‘Hé hoe is het?’
‘Nee, hij zit er nog in.’
‘Oké, thnx, bye!’

Je wordt je ineens heel erg bewust van de datum.
‘1 maart. Prachtige dag om geboren te worden.’

Je maakt voorspellingen die gebaseerd zijn op helemaal niks.
‘Vorig jaar waren we op de datum van morgen in het park en toen zagen we die schattige baby, weet je nog? Dus ik denk dat je morgen gaat bevallen.’

Je kunt niet ophouden met fantaseren over hoe jouw kindje(s) straks met die van je beste vriendin gaan spelen. Dat is nu al een match made in heaven!

Je praat tegen iedereen over de baby van je vriendin. Iédereen.
‘Ja mijn vriendin is vandaag uitgerekend.’
Man in restaurant: ‘Euh ja. Wat wilt u drinken?’

Elke keer dat je telefoon trilt, maakt je hart een sprongetje.
‘Jaaaaaa, zou he-? Shit, het is m’n moeder.’

Je hebt duur van je eigen bevalling er nog eens bij gezocht zodat je weet hoe je je dag moet plannen zodra de bevalling begint.

Je lacht ineens naar vreemde baby’s op straat.
‘Akoediekoedie!’

En als je haar ziet praat je áltijd tegen haar buik.
‘Wanneer kom je nou kleine?’

Lees ook: 9 dingen die je cadeau kunt geven als de baby er eenmaal is.

Je leeft zo ontzettend met haar mee dat je haar cravings overneemt, een beetje met haar meegroeit in gewicht en stiekem zelf ook (weer) begint te hunkeren naar een zwangerschap.

Je bent naast blij ook bezorgd en hoopt dat je vriendin het allemaal goed doorstaat, zonder al te veel kleerscheuren en het liefst zo min mogelijk pijn. Als het even kon zou je alles overnemen voor haar.

Je bent ongelooflijk trots op je vriendin en wil dat, zeker tegen het eind van de zwangerschap, het liefst elke dag tegen haar zeggen.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50