9 dingen die je liever wil krijgen als kraamcadeau dan een knuffel

9 dingen die je liever wil krijgen als kraamcadeau dan een knuffel

Kraamvisite: de één vindt het heerlijk al die aandacht, de ander kijkt haar bezoek na een kwartier alweer weg omdat ze doodop is en alleen met de kleine wil zijn. Wat in ieder geval áltijd leuk is, zijn de cadeautjes. Alleen… aan 34 knuffels heeft je kleine niet zoveel. Deze cadeaus kun je een stuk beter gebruiken!

Een tas met boodschappen
Als er iets is waar je hoofd niet echt naar staat net na de bevalling, is het boodschappen doen. Bovendien, hoe moet dat dan met je baby en de borstvoeding en de hechtingen en..? Je bent dan ook blijer dan ooit als iemand zegt dat ze voor jou boodschappen heeft gedaan en je voorlopig het huis niet uit hoeft. Het etiket ‘reddende engel’ zul je voorlopig niet van haar voorhoofd halen.

Een cadeaubon van een babywinkel of HEMA
Het lastige met cadeautjes geven is nu eenmaal dat je iemands smaak niet altijd weet en het feit of diegene dat niet al in huis heeft gehaald. Daarom is het een stuk handiger en veiliger om een cadeaubon te geven. De ontvanger kan nu lekker zelf een mooi cadeautje uitkiezen, of desnoods een aantal praktische spullen die ze vergeten was te kopen. 

Een voorleesboek
Cadeautjes voor een baby krijg je al genoeg. Daarom is het juist zo leuk om ook wat dingen te krijgen voor als de kleine iets groter is. Het eerste kind dat niet van voorgelezen worden houdt, moet volgens mij nog geboren worden, dus een boek met korte verhaaltjes voor het slapengaan is ideaal en herbruikbaar voor een eventueel tweede of derde kind!

Iets grotere kleding
Babykleertjes heb je als aanstaande ouders vaak al genoeg gekregen tijdens de zwangerschap en heb je zelf ook genoeg ingeslagen. Iets grotere kleding is dan ook ideaal om te krijgen. (Let wel: we bedoelen geen kleding in kindermaten voor 6-jarigen, maar bijvoorbeeld als het kindje ongeveer een jaar is bijvoorbeeld.) Een tegoedbon voor een paar uur oppassen
Als kersverse ouder moet je er na de geboorte niet aan denken om je kleine uit handen te geven, maar óh wat zul je blij zijn als je na een aantal weken of maanden weer even lekker met je man een avondje weg wilt en je deze tegoedbon van je beste vriendin of ouders nog hebt…

Een versgekookte maaltijd of hulp in het huishouden
JA! Zodra de kraamhulp uit huis is, is het aanpoten geblazen. Het huishouden, de baby voeden, boodschappen doen: heeelp! Een vriendin die op kraamvisite komt met een maaltijd bij d’r of het aanbod om even te helpen met de was/de vaat/whatever is dan ook het állerbeste cadeau dat je je kunt wensen.

Luiers
Supersaai om te geven maar zó fijn om te krijgen: luiers! Luiers zijn de grootste kostenpost in de babytijd en zijn altijd nodig. Tja, niet heel origineel of leuk maar des te fijner om te krijgen.

Een fotoshoot of een (bon voor) (een digitaal) fotoalbum
Voor je het weet zit Claartje alweer op de middelbare school en gaat ze met een Jillz in haar linkerhand en de pukkelige buurjongen aan haar rechterhand de bloemetjes buiten zetten in café Het Barretje. Daarom kun je nooit genoeg foto’s maken van de babytijd. Een echte professionele babyshoot of een fotoboek vol babyfoto’s wil iedere ouder! 

Een bon voor een uitstapje
Als de kleine spruit al wat ouder is, is het erg leuk om met z’n drieën op pad te gaan (ook als de baby nog steeds baby is, maar dan krijgt hij of zij er weinig van mee natuurlijk). Lekker met het gezin beesten kijken in de dierentuin, of in de attracties van een kinderpretpark. Dit kost natuurlijk wel wat dus een bon voor een dagje uit is altijd leuk en handig om te krijgen.

Weet jij nog een kraamcadeau waar je ongelofelijk blij mee was?

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Reageer op dit artikel

reacties (15) Stuur een bedankje


 • Mama-van-meisje

  Maaltijden zijn echt de bom als cadeau.

 • MamaJL

  Geen luiers please!

  We hebben wasbare luiers

 • Mama-van-meisje

  Dat, of het verkeerde merk. Ook zo naar.

 • lispeltuut

  Een 10-rittenkaart voor babyzwemmen.

 • rlyblue

  Het eerste kind dat niet van voorgelezen worden houdt... Die hebben wij dus!

  Cadeaubonnen was ik altijd heel blij mee, konden we mooi dat halen waar we inderdaad niet genoeg van hadden. Zoals broekjes. Shirtjes genoeg in alle maten voor het eerste jaar, en rompertjes en sokjes ook, maar niemand die eraan denkt dat een kind ook af en toe een broek aan moet.

 • gewoonmoeders

  Luiers cadeau geven kan heel leuk zijn hoor! zo heb ik voor een vriendin een (al zeg ik het zelf) hele mooie luiertaart gemaakt. Die ik had versiert met "bloemetjes" (ingevouwen sokjes met kante randje)

  Dit was echter wel voor een babyshower maar het zou ook heel goed als kraamcadeautje kunnen.

  en tja zelf gebruik ik ook deels wasbare luiers. maar ik weet dat zij dat niet ging doen en omdat ze het niet heel breed heeft is het juist een leuk en handig cadeau wat voor een tijdje een mooi plekje op de babykamer heeft gekregen.

  ik heb ook ooit een hele mooie speenclip cadeau gegeven aan iemand. maar dat doei ik niet meer. ik dacht een leuk en handig cadeautje te geven. (had er zelf ook 1 als kraamcadeau gehad en gebruikte het zelf veel) maar de baby in kwestie weigerde een speen en heeft er dus nooit gebruik van kunnen maken.

 • MoedervanPinda

  Inderdaad! Luiers krijgen is heeeel leuk! Van mijn man zijn werk hebben wij zo een mega grote luiertaart als kraamkado gekregen bij onze jongste - heel mooi en goed te gebruiken. Er zaten allemaal spuugdoekjes, sokjes en rammelaars in. Van een oud collega heb ik bij mijn oudste een maandbox pampers gekregen - was ik ook heel blij mee want het scheelde mij een hoop geld. Ik was er in ieder geval heel blij mee.

 • laura-lovy

  Helemaal mee eens! Het is toch zonde als jouw cadeau achter in de kast verstoft, terwijl je er juist mee wil laten zien hoe blij je met de baby bent en hem of haar welkom wil heten. Ik schreef er zelf een handleiding over >> http://www.lovy.nl/kraamcadeau-originele-tips/

 • Laurean

  Luiers zou ik echt geen leuk cadeau vinden... Dat is iets wat je echt nodig hebt, dus dat koop je toch wel. Wij vonden de slaapzak die we kregen erg handig en leuk! Verder het muziekdoosje-knuffeltje, die gaat nog elke dag mee naar bed. En een prachtig pyjamaatje van Claesen's in een wat grotere maat, vind ik zelf te duur voor een pyjama maar hij heeft er zoveel plezier van gehad!

 • Tiens

  Mijn moeder heeft mijn kraam week voor ons gekookt zoals ze thuis deed... Beste cadeau ever!

 • meadow

  Een gehaakt dekentje wat nu naar 2 jaar nog steeds dienst doet op de bank. Erg leuk!! Maar een pan eten zou ik ook wel heel lekker vinden

 • Syl80

  Leuk om te lezen dat een gehaakt dekentje zo gewaardeert wordt. Ik ben er nu een aan het haken voor vrienden die in juli hun 1e kindje verwachten.

 • Sito

  Leuk gehaakt dekentje.

  Ik haak ze voor stichting babyspullen.

 • Sito

  Leuk gehaakt dekentje.

  Ik haak ze voor stichting babyspullen.

 • kerryann

  het meest blij was ik met een zelfgehaakte blauwe olifant van een collega. ik spaar al jaren roze olifantjes (lang verhaal...) maar omdat baby een jongen was werd het een blauwe olifant. onze man is nu anderhalf en olifant marjon (naar de geefster) zit nog altijd in zijn bed. ik vond het enorm leuk dat ze aan mijn roze olifanten verhaal heeft gedacht en er een draai aan heeft gegeven. niet duur, wel levenslang speciaal!!!!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

11 leden zijn nu online
Aanmelden