9 dingen die je liever wil krijgen als kraamcadeau dan een knuffel

9 dingen die je liever wil krijgen als kraamcadeau dan een knuffel
  • in Baby
  • 0
  • 85630
  • 11/07/2022

Kraamvisite: de één vindt het heerlijk al die aandacht, de ander kijkt haar bezoek na een kwartier alweer weg omdat ze doodop is en alleen met de kleine wil zijn. Wat in ieder geval áltijd leuk is, zijn de cadeautjes. Alleen… aan 34 knuffels heeft je kleine niet zoveel. Deze cadeaus kun je een stuk beter gebruiken!

Een tas met boodschappen
Als er iets is waar je hoofd niet echt naar staat net na de bevalling, is het boodschappen doen. Bovendien, hoe moet dat dan met je baby en de borstvoeding en de hechtingen en..? Je bent dan ook blijer dan ooit als iemand zegt dat ze voor jou boodschappen heeft gedaan en je voorlopig het huis niet uit hoeft. Het etiket ‘reddende engel’ zul je voorlopig niet van haar voorhoofd halen.

Een cadeaubon van een babywinkel of HEMA
Het lastige met cadeautjes geven is nu eenmaal dat je iemands smaak niet altijd weet en het feit of diegene dat niet al in huis heeft gehaald. Daarom is het een stuk handiger en veiliger om een cadeaubon te geven. De ontvanger kan nu lekker zelf een mooi cadeautje uitkiezen, of desnoods een aantal praktische spullen die ze vergeten was te kopen. 

Een voorleesboek
Cadeautjes voor een baby krijg je al genoeg. Daarom is het juist zo leuk om ook wat dingen te krijgen voor als de kleine iets groter is. Het eerste kind dat niet van voorgelezen worden houdt, moet volgens mij nog geboren worden, dus een boek met korte verhaaltjes voor het slapengaan is ideaal en herbruikbaar voor een eventueel tweede of derde kind!

Iets grotere kleding
Babykleertjes heb je als aanstaande ouders vaak al genoeg gekregen tijdens de zwangerschap en heb je zelf ook genoeg ingeslagen. Iets grotere kleding is dan ook ideaal om te krijgen. (Let wel: we bedoelen geen kleding in kindermaten voor 6-jarigen, maar bijvoorbeeld als het kindje ongeveer een jaar is bijvoorbeeld.) Een tegoedbon voor een paar uur oppassen
Als kersverse ouder moet je er na de geboorte niet aan denken om je kleine uit handen te geven, maar óh wat zul je blij zijn als je na een aantal weken of maanden weer even lekker met je man een avondje weg wilt en je deze tegoedbon van je beste vriendin of ouders nog hebt…

Een versgekookte maaltijd of hulp in het huishouden
JA! Zodra de kraamhulp uit huis is, is het aanpoten geblazen. Het huishouden, de baby voeden, boodschappen doen: heeelp! Een vriendin die op kraamvisite komt met een maaltijd bij d’r of het aanbod om even te helpen met de was/de vaat/whatever is dan ook het állerbeste cadeau dat je je kunt wensen.

Luiers
Supersaai om te geven maar zó fijn om te krijgen: luiers! Luiers zijn de grootste kostenpost in de babytijd en zijn altijd nodig. Tja, niet heel origineel of leuk maar des te fijner om te krijgen.

Een fotoshoot of een (bon voor) (een digitaal) fotoalbum
Voor je het weet zit Claartje alweer op de middelbare school en gaat ze met een Jillz in haar linkerhand en de pukkelige buurjongen aan haar rechterhand de bloemetjes buiten zetten in café Het Barretje. Daarom kun je nooit genoeg foto’s maken van de babytijd. Een echte professionele babyshoot of een fotoboek vol babyfoto’s wil iedere ouder! 

Een bon voor een uitstapje
Als de kleine spruit al wat ouder is, is het erg leuk om met z’n drieën op pad te gaan (ook als de baby nog steeds baby is, maar dan krijgt hij of zij er weinig van mee natuurlijk). Lekker met het gezin beesten kijken in de dierentuin, of in de attracties van een kinderpretpark. Dit kost natuurlijk wel wat dus een bon voor een dagje uit is altijd leuk en handig om te krijgen.

Weet jij nog een kraamcadeau waar je ongelofelijk blij mee was?

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50