Is jouw peuter ook gezond op weg?

Is jouw peuter ook gezond op weg?

Ken jij de ‘Eet Compleet Test’* al? Dit is een test die exact aangeeft wat jouw peuter nodig voor zijn groei en ontwikkeling. Wie wil dat nou niet? Uit de test is o.a. gebleken dat peuters steeds meer groenten eten. En dat vinden wij geweldig nieuws natuurlijk. Alleen, het blijkt dat dit nog niet genoeg is als het gaat om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Laten we samen eens gaan kijken naar meer wist-je-dat-jes en tips om voor jouw kleintje gezonde keuzes te maken. 

  1. Wist je dat slechts een op de vijf peuters minimaal 50 gram groenten per dag eet?

    Je kunt echt eenvoudig jouw kleintje meer groente laten eten, door ze bijvoorbeeld eens een groente snackje tussendoor te geven. Geef ze wat gekookte en afgekoelde boontjes of worteltjes in een bakje. Lees hier meer groentetips, zodat jouw kleintje meer groente binnen krijgt.

  2. Wist je dat kinderen tot 4 jaar gemiddeld maar eens in de tien dagen vis eten?

    Vette vis is een bron van DHA, wat een belangrijke bouwstof is voor de hersentjes. Maak eens wat vaker vis met deze lekkere en makkelijke visreceptjes. Dit is echt snel klaar en ze vinden het heerlijk!
     
  3. Wist je dat een peuter, hoe klein ook, toch zes keer meer ijzer nodig (per kg lichaamsgewicht) dan een volwassene. Ruim driekwart krijgt er te weinig van binnen.

    Appelstroop en een boterhammetje is een voorbeeld van een bron van ijzer. Maar ijzer zit ook in groente, zoals spinazie, bietjes, broccoli en andijvie. Daarnaast zit ijzer ook in peulvruchten en vlees.
     
  4. Ook opvallend; een peuter heeft zeven keer meer vitamine D nodig per kilo lichaamsgewicht dan een volwassene.

    Laat je kindje lekker buitenspelen. Zonlicht is een bron van vitamine D en peuters vermaken zich super buiten. Voor wat inspiratie: ontdek hier leuke buitenspeeltips! Sowieso wordt aangeraden je kindje per dag 10 microgram extra vitamine D te geven.
     
  5. Tot slot: Wist je dat je op de eetwijzer.nl snel en simpel kunt testen of jouw kindje wel de nodige voedingsstoffen in de juiste hoeveelheid uit zijn eten en drinken haalt?

    Check het op Eetwijzer.nl en je bent goed op weg met het maken van gezonde keuzes! 

*De Eet Compleet Test is uitgevoerd onder 1526 kinderen van 1 tot 4 jaar op 199 kinderdagverblijven in Nederland. Hun consumptie werd gedurende twee dagen bijgehouden door zowel het kinderdagverblijf als de ouders. Nutricia heeft TNO gevraagd een objectieve validatie, analyse en rapportage uit te voeren op de resultaten van de Eet Compleet Test.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50