De actieve hersentjes van je peuter

De actieve hersentjes van je peuter

Je peuter leert en ontwikkelt de hele dag door: rennen, springen, vallen en weer op staan. Hij heeft het er maar druk mee en de hersentjes ook! Als ouder kun je bijdragen aan de ontwikkeling van deze drukke hersentjes, dat doe je door minimaal 1x in de week een lekker visje te koken of te bakken in de oven. Vis is super gezond. Vis bevat namelijk DHA en dit is goed voor de ontwikkeling van de hersenen. Om je een handje op weg te helpen hebben we wat visreceptjes voor je op een rij gezet welke uitermate geschikt zijn voor kinderen. Dat wordt een feestje aan tafel en lekker smullen!

1: Pasta met zalmsnippers

Benodigdheden voor 4 personen: 250 gram verse gerookte zalm, 2 courgettes, 1 paprika, kookroom, 1 limoen, pasta naar keuze, rucola, paar takjes dille en knoflook.

Bereiding: voeg de kookroom, dille en limoen samen, verwarm het geheel en maak hier een sausje van (voeg naar smaak peper en zout toe). Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking, snijd de courgettes en de paprika in stukken en kook deze beetgaar en snijd ondertussen de zalm in snippers. Pak een wokpan en bak de geraspte knoflook waarna je de afgegoten pasta toevoegt. Nu mag het vuur uit en je hoeft alleen nog maar de volgende ingrediënten toe te voegen: zalm, sausje, courgettes en paprika. Laat je kindje een flinke hand rucola op de borden leggen en verdeel de pasta over de borden.

2: Tonijn met doperwtjes

Benodigdheden voor 4 personen: 1 zak aardappelpartjes, 1 kleine citroen, 300 gram verse doperwtjes, 300 gram worteltjes, 1 flesje kookroom (250 ml), 250 gram tonijnsteak, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 3 eetlepels olijfolie.

Verhit anderhalve eetlepel olie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes totdat ze een goudbruine kleur hebben. Snipper de ui en de knoflook en snij de tonijn in stukjes. Was de citroen goed af onder de kraan en rasp de schil. De rest van de citroen kan je uitpersen in een bakje. 

Kook nu de worteltjes in 15 minuutjes gaar en voeg na 10 minuten de doperwtjes toe. Verwarm anderhalve eetlepel olie en fruit de uisnippers. Bak tevens de knoflook en de schil van de citroen kort mee. Voeg vervolgens het sap van de citroen toe en laat dit even zacht koken. Voeg hierna de room, aardappeltjes en tonijn toe en laat dit ook 5 minuutjes mee koken. Voeg als laatste de erwtjes en worteltjes toe.

3: Vrolijke pasta met gerookte forel

Benodigdheden voor 4 personen: 300 gram pasta, 1,5 dl kookroom, 2 el kappertjes, 2 tot 3 el fijngesneden peterselie, 4 gerookte forelfilets in reepjes en 1 grote zak spinazie.

Bereiding: Zet een pan water op het vuur en kook de pasta beetgaar zoals aangegeven op de verpakking. Zorg ervoor dat de forel in reepjes is gesneden. Doe de spinazie beetje bij beetje in een (wok)pan. Breng nu de kookroom aan de kook en roer de peterselie, kappertjes en forel erdoor. Verwarm het sausje nog 1 tot 2 minuten en meng dit met de spinazie door de pasta.

Zoals je ziet kun je veel verschillende combinaties maken met gerechten die veel ijzer en/of visvetzuren bevatten. Goede voeding is essentieel voor de ontwikkeling van de hersentjes.

Geniet ervan!

Wil jij weten of jouw kindje wel de juiste bouwstoffen binnenkrijgt? Check hier de eetwijzer en weet het binnen een paar minuutjes.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50