Tien makkelijke tips voor een vezelrijkere voeding

Tien makkelijke tips voor een vezelrijkere voeding

Hoe krijg je het nu toch voor elkaar dat jouw kindje echt zelf kiest voor vezelrijke voeding? Gelukkig zijn er voldoende producten die kinderen lekker vinden en die bol staan van de vezels. Ontdek hier welke dat zijn en hoe je het zo kunt klaarmaken, dat jouw kindje enthousiast is om deze vezelrijke producten te eten. 

1. Appeltjes

Maak van een appeltje eten een feest en begin bij het begin: samen boodschappen doen. Laat je kindje de mooiste appel uitzoeken, in een zakje doen en in het karretje leggen. Thuis uitpakken, wassen, schillen en in mooie figuurtjes snijden (samen). Tip: een klein snufje kaneel maakt het feestje af!

2. Besjes

Besjes zijn gezond, lekker en in vele soorten en maten (en smaken). Creëer samen met je kindje een 'superbowl'. Dat is een lekker bakje yoghurt vol met verschillende bessen. Denk aan frambozen, blauwe bessen een aardbeien, en klaar is het overheerlijke tussendoortje.  

3. Peertjes

Ook met peren is een kunstwerk maken erg gemakkelijk. Pak een groot plat bord of snijplank en snijd de peer in dunne partjes. Laat je kind met de partjes een vorm of letter maken. Wanneer het kunstwerk af is kan er lekker van gesmikkeld worden. 

4. Banaantjes

Maak samen eens een verantwoorde milkshake! Mix een banaan uit de vriezer in een blender met een beetje (amandel)melk. Mooi glas uitzoeken, feestelijk rietje erin en proosten maar :)

5. Erwtjes

Erwtjes zien er altijd zo gezellig uit! Strooi deze groene vriendjes lekker door de pasta. Beetje kaas eroverheen en laat je kids de erwtjes vissen... Wie er het eerst tien heeft gevonden, wint!

6. Worteltjes

Worteltjes zijn echte snackgroenten, lekker uit het vuistje! Mocht je kindje nog niet enthousiast zijn zet dan een bakje (zelfgemaakte) hummus op tafel. De worteltjes kunnen in de hummus gedipt worden!

7. Mais

Heerlijk samen een maiskolf opsmikkelen! Ook leuk is om samen met je kindje de verschillende vormen van mais te ontdekken. Eerst bereid je samen een kolf en vervolgens pop je je eigen popcorn (van popcornmais) in de pan als toetje. 

8. Volkoren pasta

Sowieso is pasta leuk om te bereiden. Ga voor een iets meer verantwoorde variant: volkorenpasta! En welke het dan wordt? Dat mag jouw kindje natuurlijk bepalen.  

9. Zoete aardappel

Bak je eigen frieten in de oven. Doe dit van stukjes zoete aardappel die je met paprikapoeder bestrooit. Vervolgens vouw je een puntzakje waarin de frieten geserveerd kunnen worden. Jammie!

10. Havermout

Geef een extra twist aan havermout. Laat je kindje een stuk fruit uitzoeken, snijd het in kleine stukjes en leg dit op de lauwwarme havermout. Smullen!

En dan tot slot: weet je eigenlijk waarom groenten eten nou echt zo belangrijk is? Check het hier!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50