Handig: 10 bevallingstips van ervaringsdeskundigen

Handig: 10 bevallingstips van ervaringsdeskundigen

Tennisballen, lekkere snacks of je kaak ontspannen… Het zijn niet de eerste dingen waaraan je denkt bij de voorbereiding van je bevalling, maar ze zijn o zo handig. Hier wat bevallingstips van ervaringsdeskundigen!

1. Beweeg

Blijf lopen, lopen, lopen zo lang als je kunt. Leun op je partner of een muur en adem door de weeën heen en ga dan weer een stukje lopen.

2. Ontspan

Als je je gespannen voelt, probeer dan je kaak te ontspannen en he mond open te houden. Daardoor wordt alles meer ontspannen.

Lees ook:
Omgaan met de pijn tijdens de bevalling: tips!

3. Wees niet bang om hulp te vragen

Bevallen doet pijn, maar het betekent niet per se dat je tanden op elkaar moet houden en moet doorbijten. Als de pijn te veel wordt, schroom niet om pijnverlichting te vragen, of zorg ervoor dat je partner het aan je kan voorstellen als hij vindt dat je aan het worstelen bent en dat je het nodig hebt.

4. Tennisballen? Ja, tennisballen

Heb je je vluchtkoffer la ingepakt? Stop er voor de zekerheid wat tennisballen in. Met deze ballen kun je door je partner of de verloskundige een heerlijke rugmassage krijgen. Je kunt het ook zelf doen door de bal tussen je rug en de muur te plaatsen, maar dan moet je nog wel kunnen staan natuurlijk.

5. Lekkere trek!

Neem voor de zekerheid wat lekkere snacks mee. Soms heb je echt even geen trek in iets als de weeën zijn begonnen, maar je kan ineens worden overvallen door het gevoel: “Ik móet nu wat eten!”. Dus neem wat lekkere dingen mee om te eten.

6. Energieboost

Heb je echt geen zin om iets te eten, maar kun je wel wat energie gebruiken om jezelf weer op te peppen? Drink een drankje waar suiker in zit. Zo kun je er weer tegenaan.

7. Twee vluchtkoffers

Pak twee koffers in: een met de dingen die jij en je baby echt nodig hebben direct na de bevalling, en een koffer met spullen die nodig zijn als jullie eventueel langer in het ziekenhuis moeten verblijven. Die kan je partner of iemand anders meenemen mocht dat nodig zijn. Zo voorkom je dat je met een hutkoffer met spullen voor twee weken gaat sjouwen.

8. Luister naar je lichaam

Een moeder adviseert: “Als het tijd is om te persen, ga met de zwaartekracht mee. Verzet je niet tegen de bevalling. Dat was het beste wat me was verteld. De baby komt eruit of je nu wilt of niet. Dus luister naar je lichaam, laat het doen wat het weet en ga erin mee.”

9. Wees realistisch

Heb geen hoge verwachtingen van de bevalling. De kans is groot dat je wordt teleurgesteld. Er zijn zoveel moeders die een eerste kind op de wereld hebben gezet en maanden na de bevalling met het gevoel van teleurstelling rondlopen, omdat het niet was zoals ze hadden verwacht. Doe het ‘gewoon’ en breng je kind ter wereld, maakt niet uit hoe dat gaat, je bent een held en laat het niet voelen als een mislukking.

10. En onthoud…

Heb vertrouwen in jezelf dat je het kunt: je lichaam is ervoor gemaakt!

Heb jij nog tips als ervaringsdeskundige?

Bron: Mumsnet.com

Chantal is voormalig online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Moedervanmooieknullen

    Eten raad ik niemand aan. Mijn hele maaginhoud kwam tijdens de bevallingen er compleet uit. Bij de oudste zagen ze zelfs het broodje hamburger met uitjes drijven in de spuug.🙈😅

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

8 leden zijn nu online
Aanmelden