Grootouders zijn grote steun bij opvoeding kleinkind

Grootouders zijn grote steun bij opvoeding kleinkind

Welke rol spelen de grootouders in het leven van jouw gezin en bij hun kleinkind? Babybytes was razend nieuwsgierig en zette een enquête uit. En wat blijkt? Grootouders zijn een grote steun bij de opvoeding van hun kleinkind.

Ruim 49 procent van de 612 respondenten laat weten dat de grootouders een grote steun zijn bij de opvoeding van de kleinkind. 20 procent zegt dat de grootouders geen grote steun is bij de opvoeding en 31 procent zegt dat dat wel meevalt.

Lees ook:
Invloed grootouders op gezondheid kind pakt soms negatief uit

Het lijkt erop dat we wel blij zijn met deze steun want het merendeel vindt dat opa’s en oma’s zich niet teveel bemoeien met de opvoeding. Toch vindt 14 procent dat grootouders dat weer wel te veel doen.

Naam kleinkind

Ondanks dat we onlangs berichtten dat grootouders niet blij zijn met de naam van hun kleinkind, blijkt uit onze enquête het tegendeel. Maar liefst 67 procent zegt dat de grootouders blij zijn met de naam van hun kleinkind. Opvallend is dat een redelijk groot deel antwoordt dat hun kind is vernoemd naar een van de grootouders, namelijk zo’n 27 procent.

Aanwezig bij de bevalling

Wat betreft ouders en schoonouders die aanwezig zijn bij de bevalling: dat valt mee. 19 procent van de respondenten zegt dat de ouders aanwezig waren bij de bevalling en slechts een klein deel had de schoonouders uitgenodigd: 5 procent.

Andere resultaten enquête

Nog wat andere leuke feiten die uit het onderzoek naar voren kwamen:

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50