En dan is je schoonmoeder onverwachts aanwezig bij je bevalling

En dan is je schoonmoeder onverwachts aanwezig bij je bevalling

Van tevoren heb je al in je hoofd dat je niemand bij je bevalling wil dan je man, maar puntje bij paaltje staat onverwachts je schoonmoeder naast je bed! Deze moeder is nog steeds kwaad op haar dat ze ongevraagd erbij was…

Via Mumnet laat een moeder weten dat ze zes weken na haar bevalling nog steeds boos is op haar schoonmoeder. Want die verscheen ongevraagd naast haar bed toen haar kindje ter wereld kwam.

Lees ook:
Lezeressen vertellen: de raarste streken van mijn schoonmoeder

Zonder toestemming

Het was al een bevalling die de moeder niet in gedachten had. Tijdens de bevalling werd besloten tot een spoedkeizersnede. Op het moment dat ze onder het mes moest, voelde haar man zich machteloos en belde zijn moeder op voor steun. Zijn moeder is een arts die werkzaam is in hetzelfde ziekenhuis als waar haar schoondochter onder het mes zou gaan. Met haar werkpas verschafte ze zich toegang tot de operatiekamer terwijl haar schoondochter niet eens om toestemming was gevraagd.

“Omdat ik nog gehecht werd, kon mijn schoonmoeder mijn dochter eerder vasthouden dan ik. Ik ben hier zo boos over!”

Als eerste mijn kind in haar armen

Vlak voor de bevalling had ze nog met haar man besproken dat ze de eerste paar uur, of zelfs de eerste dag na de bevalling nog even geen bezoek wilden ontvangen. “En nu had mijn schoonmoeder nota bene als eerste mijn kind in haar armen.”

De moeder had een lange periode nodig om te genezen en beseft nu wat er die dag is gebeurd. “Ik heb er nog niet met mijn man over gesproken. Ik wil hem er ook niet ongemakkelijk over laten voelen door er nu pas over te beginnen, maar ik ben er eigenlijk zo boos over. Ik vind het onbegrijpelijk dat de verloskundigen haar toegelaten hebben zonder dat eerst aan mij te vragen.”

Hoe zou jij dit oplossen?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (11) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50