Goed nieuws voor kersverse papa’s: vaderschapsverlof van twee naar vijf dagen

Goed nieuws voor kersverse papa’s: vaderschapsverlof van twee naar vijf dagen

Over niet al te lange tijd staat er een nieuw kabinet op het bordes, maar voordat het zover is, is er al het een en ander uitgelekt wat er nu in het regeerakkoord komt te staan. Zo ook iets over het vaderschapsverlof, dat door het nieuwe kabinet wordt uitgebreid van twee naar vijf dagen.

Nu krijgen kersverse papa’s maar twee dagen verlof doorbetaald als ze net vader zijn geworden. Het nieuwe kabinet gaat daar (eindelijk) verandering in brengen. Zo wordt het vaderschapsverlof uitgebreid van twee naar vijf dagen. Daar bovenop krijgen partners vijf weken aanvullend verlof. Tijdens deze weken kan de partner vrij nemen voor 70 procent van haar loon, dat door het UWV wordt uitgekeerd, meldt RTLnieuws.nl.

Lees ook:
Mooi voordeel voor vaders bij ING: recht op maand vaderschapsverlof

Het is nog wel even geduld hebben voordat de regeling wordt ingevoerd. Pas vanaf 1 januari 2019 wordt het vaderschapsverlof naar vijf dagen uitgebreid. De regeling voor de vijf weken aanvullend verlof gaat pas vanaf 1 juli 2020 in.

Naast uitbreiding van het vaderschapsverlof wordt ook het adoptieverlof van vier naar zes weken verlengd.

Goed nieuws dus, maar nog even wachten totdat het echt wordt ingevoerd.

Hoeveel dagen vrij nam jouw partner toen jullie kleintje net was geboren?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal was hoofdredacteur BabyBytes a.i. tijdens het zwangerschapsverlof van Laura.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders. Naast haar freelance redactiewerkzaamheden is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50