Bekentenis: ‘ik speel niet altijd met mijn dochter, maar dat geeft niet’

Bekentenis: ‘ik speel niet altijd met mijn dochter, maar dat geeft niet’

Iedere moeder weet dat een baby veel uren in beslag neemt. Zodra je een kindje gekregen hebt lever je heel veel tijd in. Maar daar was deze moeder het niet mee eens. Zij besloot om niet langer haar hele dag in het teken van haar dochter te laten staan. 

‘’Toen mijn dochter geboren werd liep ik 24/7 met haar in mijn armen. Maar zoals je je misschien wel kunt voorstellen wordt je dat op een gegeven moment te veel. Ik was continu met haar in de weer: bij mama op schoot, boekjes bekijken, liedjes zingen, uren wiegen - ik deed het allemaal. Totdat ik er na een aantal maanden genoeg van had. Niemand had me verteld dat het zoveel tijd in beslag zou nemen om een thuisblijfmoeder te zijn.  

Ik begon oplossingen te zoeken voor mijn tijdgebrek en de enige oplossing was haar minder aandacht te geven. Natuurlijk was ik niet van plan om haar te verwaarlozen, maar ik ging haar niet langer oppakken voor ieder wissewasje. En dat was in het begin een beetje wennen. Ze begon al snel te huilen en ze was het er duidelijk niet mee eens, maar alles went. En dus ook deze nieuwe tactiek.

Ik liet haar ook veel meer dingen zelf doen. Dus dan legde ik haar bijvoorbeeld op een kleedje en dan liet ik haar lekker aan de gang gaan met speelgoed, ik hield haar in de gaten maar kon ondertussen even lekker op Facebook. En op een gegeven moment heb ik ook haar kleine box verplaatst naar de badkamer zodat ik tenminste gewoon even kon douchen. En daarnaast besloot ik de fit mom uit te hangen en te gaan hardlopen met de babywagen. Het was even een creatieve zoektocht, maar vandaag de dag doe ik veel meer voor mezelf.

Nu zijn er misschien andere moeders die hier een zware mening over hebben, maar ik zou zeggen ‘probeer het eens’. Het gaat je namelijk zoveel verlichten en uiteindelijk profiteert de baby hier ook allemaal maar van. Probeer jullie samen op de eerste plek te zetten en niet altijd alleen maar de baby. Dat is goed voor beiden!''

Zijn jullie het met deze mama eens?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50