Bekentenis: ‘ik speel niet altijd met mijn dochter, maar dat geeft niet’

Bekentenis: ‘ik speel niet altijd met mijn dochter, maar dat geeft niet’

Iedere moeder weet dat een baby veel uren in beslag neemt. Zodra je een kindje gekregen hebt lever je heel veel tijd in. Maar daar was deze moeder het niet mee eens. Zij besloot om niet langer haar hele dag in het teken van haar dochter te laten staan. 

‘’Toen mijn dochter geboren werd liep ik 24/7 met haar in mijn armen. Maar zoals je je misschien wel kunt voorstellen wordt je dat op een gegeven moment te veel. Ik was continu met haar in de weer: bij mama op schoot, boekjes bekijken, liedjes zingen, uren wiegen - ik deed het allemaal. Totdat ik er na een aantal maanden genoeg van had. Niemand had me verteld dat het zoveel tijd in beslag zou nemen om een thuisblijfmoeder te zijn.  

Ik begon oplossingen te zoeken voor mijn tijdgebrek en de enige oplossing was haar minder aandacht te geven. Natuurlijk was ik niet van plan om haar te verwaarlozen, maar ik ging haar niet langer oppakken voor ieder wissewasje. En dat was in het begin een beetje wennen. Ze begon al snel te huilen en ze was het er duidelijk niet mee eens, maar alles went. En dus ook deze nieuwe tactiek.

Ik liet haar ook veel meer dingen zelf doen. Dus dan legde ik haar bijvoorbeeld op een kleedje en dan liet ik haar lekker aan de gang gaan met speelgoed, ik hield haar in de gaten maar kon ondertussen even lekker op Facebook. En op een gegeven moment heb ik ook haar kleine box verplaatst naar de badkamer zodat ik tenminste gewoon even kon douchen. En daarnaast besloot ik de fit mom uit te hangen en te gaan hardlopen met de babywagen. Het was even een creatieve zoektocht, maar vandaag de dag doe ik veel meer voor mezelf.

Nu zijn er misschien andere moeders die hier een zware mening over hebben, maar ik zou zeggen ‘probeer het eens’. Het gaat je namelijk zoveel verlichten en uiteindelijk profiteert de baby hier ook allemaal maar van. Probeer jullie samen op de eerste plek te zetten en niet altijd alleen maar de baby. Dat is goed voor beiden!''

Zijn jullie het met deze mama eens?

Inga Stoit is online redacteur bij BabyBytes. In haar vrije tijd doet zij veel aan sporten, koken, yoga en ze is gek op lange wandelingen met haar hondjes. Volg Inga ook op Instagram!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


 • SammyElmo

  Yes, same here.

  Ik zei altijd "ik vermaak geen kinderen". Vanaf een maand of 6-7 idd zelf laten spelen op een kleed of in de box, of op van die foamtegels die ik aan elkaar puzzelde, zodat ze een zacht stuk hadden, waar ze nog wel op vooruit kwamen, want op dat kleed ging dat wel moeizaam.

  Ook toen ze ouder werden, vooral alleen laten spelen. Ook geen tv/computer oid, en ze vermaken zich prima.

  Ik werd altijd vreemd aangekeken dat ik niet ging meespelen met mijn kinderen, wat blijkbaar heel gebruikelijk is in mijn familie, maar ik vond dat ze tot veel beter spel kwamen als ik me er niet mee bemoeide. Ben ik nog va overtuigd, als ik sommige van mijn nichtjes het spel zie bepalen voor hun kleine kindjes

 • badeendje2018

  Is dit een bekentenis dan? Denk dat niemand 24/7 per dag met hun kind bezig is en anders wens ik je heel veel sterkte een paar maanden later ;) Nee, onze kinderen spelen al vanaf het begin heel erg veel zelf. Is goed voor hun fantasie en ze kunnen heerlijk zelf spelen. En ik? Zeeën van tijd voor mezelf

 • MamaJL

  Moet zeggen dat ik dat ook wel het fijnste vind aan het hebben van meerdere kinderen.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50