6 relatietroubles die elk gelukkig stel weleens heeft gehad

6 relatietroubles die elk gelukkig stel weleens heeft gehad
  • in Relaties
  • 0
  • 22881
  • 28/11/2021

Als je al voor langere tijd een relatie hebt of zelfs getrouwd bent komt het je ongetwijfeld bekend voor: momenten van twijfel. Want helaaspindakaas: jullie hele liefdesleven lang roze glitters is not gonna happen. Maar maak je niet druk, deze relatieproblemen heeft elk gelukkig koppel namelijk weleens gehad.

Geen gezamenlijke interesses

Waar jij lekker vaak op de loopband te vinden bent, zit hij ’s avonds op de bank met een zak hamkaas chips. Waar hij graag naar een concert van een of ander vage punkband gaat, wil jij liever tickets regelen voor Adele in de Ziggodome. Genoeg mensen die hier een lichtelijke paniekaanval van krijgen: want betekent dit niet dat jullie niet geschikt voor elkaar zijn?! Nee. Verschillende interesses kan een verrijking zijn als je ervoor openstaat om ook eens mee te buigen met de ander. Daarbij betekent het dat wanneer jullie nú geen gezamenlijke interesses hebben, dat dit niet nog kan komen. Jullie kunnen samen uitzoeken wat jullie leuk vinden om te doen.

Lees ook:
7 stomme dingen waar alle kersverse ouders over ruziën

Weinig tijd voor elkaar

Drukte op werk, vriendinnen die je regelmatig wilt zien, yogales, wellicht een kind dat van de hockeyclub naar balletles gebracht moet worden en weer terug: wáár moet je de tijd vandaan halen om samen weer eens ‘n goed gesprek te voeren over jullie Making A Murderer-theorieën, relatie of toekomstdromen? Elk stel kent wel een periode waarin je een tijdje langs elkaar heen leeft, wat vervreemdt van elkaar of misschien zelfs wel een pauze inlast. Dit kan vaak een echte eye opener zijn: een relatie is af en toe hard werken en bewust tijd voor elkaar inplannen. Geef dus niet meteen op!

Geen zin in seks

Wanneer was de laatste keer ook alweer? 1993? Eén van de laatste taboes in liefdesland is een gelukkige relatie of gelukkig huwelijk met een ingedut seksleven. Want als je seksleven niet zo veel (meer) voorstelt, betekent dit dan niet automatisch dat je relatie niet goed is? Hier gaat iedereen altijd vanuit, maar dit is absoluut niet waar. Dertigers van nu hebben het nou eenmaal hartstikke druk en voelen vaak flink wat druk om te presteren, op alle gebieden. Dit zorgt ervoor dat steeds meer jonge mensen ’s avonds uitgeblust zijn of zelfs een burn-out krijgen. Dit vermindert uiteraard je libido. Tel daar nog een baby of peuter bij op en voor je het weet ben je weer een seksloze maand verder. Daarbij: net zoals dat je relatie niet altijd geweldig kan zijn, kan je seksleven ook niet altijd op en top zijn. Dit gaat vaak met vlagen. Soms zitten jullie in een goede flow, en soms ook absoluut niet. Dit zegt niks over de rest van jullie relatie.The Ex-factor

Je verleden kun je nu eenmaal niet uitwissen. En hij ook niet. En dus komt het weleens voor dat je hem gaat vergelijken met je ex. Of dat je nieuwsgierig bent hoe het met je ex gaat en je hem opzoekt op Facebook of zelfs een berichtje stuurt. Dit is menselijk, het zou raar zijn als je nooit meer aan hem zou denken. Ga niet aan jezelf twijfelen of dit wel normaal is en of dit betekent dat je huidige relatie niet ‘goed’ is. 

Knetterharde ruzies over flutdingen

Veel vrouwen (en wellicht ook mannen) denken dat hoe vaker je krijsend met lepels naar elkaars hoofd staat te gooien, hoe slechter je relatie is. Daarom raken ze in paniek als ze een keer 'n dikke, vette scheldpartij hebben gehad met hun partner. Betekent dit dat jullie niet bij elkaar passen? Nee, dit betekent dat jullie allebei voor jezelf opkomen, een eigen mening of visie hebben en gewaagd zijn aan elkaar. Als je namelijk nóóit ruzie maakt met elkaar, kan dit juist erop duiden dat jullie je irritaties niet aan elkaar durven uit te spreken en er jarenlang niks aan de hand lijkt, terwijl er allerlei onuitgesproken issues spelen. En dán heb je pas een probleem.

Niet overweg kunnen met elkaars vrienden of familie

Dit gebeurt in de meest liefdevolle en leuke relaties en huwelijken. Er is altijd wel één schoonfamilielid dat je af en toe het liefst met een vleesvork de ogen uit zou prikken. Of één vriend waarbij je het liefst af en toe z’n balzak om zou draaien. Maar hé, that’s life. Maak er geen dealbreaker van, tenzij je merkt dat je partner altijd de kant van hem/haar kiest.

Welke dingen komen jou bekend voor ondanks dat je hem nooit meer kwijt wilt?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50