Lezeressen vertellen: raarste streken van hun schoonmoeder

Lezeressen vertellen: raarste streken van hun schoonmoeder

We weten het allemaal: als je met hem bent, krijg je zijn familie er gratis bij. En dat kan twee kanten opgaan: hars’ke gezellig en al’ of regelrechte horror. En dan hebben we het met name over je schoonl- euh… moeder.

Deze dames vertelden aan Women’s Health over de raarste, gekste of meest achterlijke acties van hun schoonmoeder.

 1. “Mijn schoonmoeder liveblog’te mijn hele bevalling op freakin’ Facebook. Updates als ‘ze heeft al zeven centimeter ontsluiting!’ en ‘voel me niet zo lekker maar de baby zal er snel zijn’. Ik wilde haar vermoorden.”
 2. “Mijn date vertelde zijn moeder na een paar maanden dat ik de ware was. Wat doet ze? Vervolgens post ze op Facebook dat ze ‘weddingbells hoorde rinkelen in de nabije toekomst’. Toen we haar vroegen om het eraf te halen was ze beledigd en snapte ze niet waarom. Uhm, omdat we nog niet besloten hadden om te trouwen? Dit over-sharen is niet veranderd sinds we getrouwd zijn.”
 3. “Mijn schoonmoeder loopt geregeld in alleen een beha en string door het huis, ook als wij er zijn. Mijn man dacht dit normaal was, aangezien hij opgegroeid is met een moeder die geregeld vrij weinig aan heeft, maar ik heb ‘m maar even verteld dat dit NIET normaal is.”
 4. “Ik had superveel zin in het allereerste kerstdiner wat ik zou geven. Uiteraard had ik m’n schoonfamilie uitgenodigd. Maar m’n schoonmoeder nam het hele diner over! Ze had mensen zonder mijn weten uitgenodigd en gevraagd of ze allemaal iets mee konden nemen. Ik was zo pissed!”
 5. “Mijn schoonmoeder stond erop dat we bij haar familie zouden komen wonen terwijl ons huis verbouwd werd. Daarmee akkoord gaan was het slechtste idee ooit. Ze bemoeide zich met álles wat we deden en wilden niet dat we af en toe onze eigen gang gingen. Ze beschuldigde me er zelfs van dat ik Kerstmis had geruïneerd omdat we op een gegeven moment weggingen om andere familieleden te bezoeken. Twee dagen later zijn we verhuisd.”
 6. “Toen ik erachter kwam dat ik zwanger was vertelden mijn vriend en ik het aan m’n schoonmoeder. We vroegen echter wel aan haar om het voor zich te houden voor een paar maanden totdat we zeker wisten dat alles oké was. We benadrukten het nog eens extra omdat ze een echte flapuit is. Nog geen dag later kreeg ik allemaal sms’jes van familieleden die me feliciteerden. Toen m’n vriend z’n moeder confronteerde bood ze niet eens haar excuses aan en zei: ‘Ja ik ben gewoon te blij en kan het niet voor me houden!’.”
 7. “Mijn schoonmoeder is dol op de ex van mijn man en lijkt het maar niet naast zich neer te leggen dat hij met iemand anders getrouwd is. Het boeit me niet dat ze nog steeds contact heeft met zijn ex, maar ik wist niet zo goed hoe ik moest reageren toen ze tijdens het avondeten tegen hem zei dat zijn ex weer single en op zoek is en een betekenisvolle blik richting hem wierp…”
 8. “Toen mijn dochter geboren werd kwam m’n schoonmoeder ons bezoeken om de kleine te bewonderen. Ze hield onze baby even vast, gaf haar terug aan mij en zei: ‘Even voor de duidelijkheid, ik ben oma, geen babysitter.' M’n mond stond nog steeds wagenwijd open toen ze vijf minuten later wegging.”

Wat is het raarste wat jouw schoonmoeder ooit heeft gezegd of gedaan?

Bron: Women's Health

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


 • Anju

  Mijn gelukkig ex schoonmoeder vergelijk mij met zwarte piet🙄

 • Soccer-Mom

  Misschien leuker en vooral positiever om de 8 mooiste acties van schoonmoeder te plaatsen. Dit is allemaal zo negatief.

 • MienB

  Ja vind ik eigenlijk ook :)

  Vele schoonmoeders, zoals die van mij ook, zijn hele lieve vrouwen.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50