7 stomme dingen waar alle kersverse ouders over ruziën

7 stomme dingen waar alle kersverse ouders over ruziën

Waarom er stellen zijn die een baby krijgen om hun relatie te redden is jullie echt een raadsel. Want niet eerder hebben jullie zóveel ruzie om zóveel nutteloze dingen gekregen als nu; sinds jullie de kersverse ouders zijn van een kleine, schreeuwende en poepende spruit.

Want door slaapgebrek zijn jullie beiden enorm prikkelbaar en bovendien moeten jullie je weg nog vinden in deze hele nieuwe wereld van poepluiers, krampjes en billendoekjes. Waar jullie zoal over kibbelen? Komt-ie!

1. Wie er ‘s nachts uit bed gaat

Eén van de voornaamste onderwerpen is natuurlijk: wie heeft er vannacht het meeste recht om door te slapen? Wie moet er morgen werken en wie blijft er thuis? Wie heeft de meeste slaap gemist afgelopen tijd? Tot hoever reken je terug? En wie zit er het dichtst tegen een (postnatale) depressie aan? Eén ding is duidelijk: jullie vinden allebei dat de ander vannacht écht wel even uit bed mag.

2. Wanneer je de baby wel of niet moet troosten

“Nee, bij het consultatiebureau zeiden ze dat je de baby gewoon moet laten huilen, daar hebben we het toch over gehad?!” “Ja maar hoe lang wil je haar laten huilen dan, dit is gewoon zielig!” “Jij kan ook nooit even je poot stijf houden hè!” Zucht…

3. Dat hij te weinig in het huishouden en voor de kleine doet

Voor je gevoel zit hij alleen maar op z’n iPad te spelen terwijl jij de baby in bad doet, de luiers verschoont, ‘m voedt en het huishouden bijhoudt. Dat hij ‘wat meer alles op zich af laat komen’ zoals hij dat altijd zo relaxed zegt, wil niet zeggen dat hij nu geen initiatief kan nemen om ook mee te draaien in de babykermis. Alvast bedankt, joe!

4. Dat je te veel babyspulletjes en -kleertjes koopt

Dat je amper nog buiten de deur te vinden bent in de eerste weken wil niet zeggen dat je niet kunt shoppen natuurlijk. Hallo bol.com en hema.nl! Alle babyspulletjes zien er zó aandoenlijk uit en zo’n babybillendoekjesverwarmer heb je gewoon écht nodig. Nee, maar echt. Hij wil toch ook het beste voor z’n kind?!

5. Wie er wel en niet op de kleine mag passen

“Mirjam wil een keer op Kareltje passen, zullen we vrijdagavond met z’n tweeën weggaan?” “Mirjam? Ze heeft zelf helemaal geen kinderen, ik vertrouw haar Kareltje echt niet toe hoor!” “Nee, jóuw moeder die elke week op ‘m past, dat is fijn. Die gaat ‘m straks allemaal snoep geven en als ze ruzie heeft met je vader krijgt hij dat allemaal mee hoor!”

6. Dat jullie te weinig seks hebben

Tja, een kans van 99,3% dat jij degene bent die geen zin heeft. Niet zo gek natuurlijk. Je bent moe, je lijf is ontzettend veranderd - niet in positieve zin, laten we eerlijk zijn - en al je zwangerschapshormonen zitten nog in je lichaam waardoor je gewoon nog niet de oude bent. En dan hebben we het nog niet eens over net geheelde hechtingen. (Oh toch wel.) Maar ja, meneer staat onderhand wel een beetje op knappen...

7. Dat het zo’n troep in huis is en wiens schuld dat is

Overal slingeren slabbetjes, pakken met luiers, spenen en koude koppen thee rond in huis. Eén ding is duidelijk: het is chaos en elke keer als je iets wilt gebruiken of opruimen, word je onderbroken door een kleine die om aandacht of drinken vraagt. En wiens schuld is het nu dat het zo’n troep is? Daar komen jullie vooralsnog niet uit… (“Ja maar jíj…)

Waar hebben jij en je partner als kersverse ouders weleens ruzie over?

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


 • Mama-van-meisje

  Helemaal niet herkenbaar dit. We kibbelen hier echt genoeg af maar niet over deze onderwerpen.

 • NYVM

  Wij hebben altijd ruzie over wie er mag oppassen

 • Wijonsgezin

  Idem kan me niet vinden in deze punten

  Ik mag in me handen knijpen met me schat van een vent... ruzie nooit nagenoeg en als er gedoe is vaak door een omwonenden die niet tegen baby peuters gehuil kunnen des te meer bewijs dat die beter nooit aan kinderen beginnen ... nu vooral hoogzwanger sluit Ik me af voorde buren steeds die onnodige stress of geroddel helaas... maar met de deur dicht prima uit te houden

 • CelineG

  3 en een beetje 4 kloppen bij ons wel. Zeker nu dat ik ook terug werk. Ja, je bent moe als je thuiskomt maar ik ook ze! Ik ben smorgens de kleine naar de onthaalmoeder gaan brengen en savonds weer gaan halen en ik moet ook gewoon mijn uren doen op het werk.

  Kleine nota: we hebben geen ruzie, enkel irritatie van mij uit en af en toe een discussie of praten we erover

 • MomofJandbaby2

  Alleen het puntje over het huishouden klopt.

 • My-Two-Pride-and-Joys

  Alleen punt 1 is wel eens een puntje van discussie geweest. Maar gelukkig hebben wij er geen echte ruzies om gehad. Hij deed en doet ook gewoon dingen in de huishouding en hij verzorgt ons kind ook gewoon. Wij verdelen gewoon de taken en het werkt bij ons zo prima!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50