7 tips om je seksleven op peil te houden na het krijgen van kinderen

7 tips om je seksleven op peil te houden na het krijgen van kinderen

Laten we gewoon eerlijk zijn: het krijgen van kinderen heeft voor 90% van de mensen geen positief effect op hun seksleven. Tuurlijk, er zijn uitzonderingen – maar ik moet ze nog vinden. Toch betekent het niet het einde van je seksleven. Hier 7 tips om je seksleven op peil te houden.

Maak zin

Soms is het heel simpel: dan moet je gewoon even zin máken. Want je kunt wel wachten tot je ooit weer een keer zin krijgt, maar met een chronisch slaaptekort en twee terrorpeuters kun je hier soms verrekte lang op wachten. Door seks te hebben, krijg je er vaak ook zin in. Het is een misverstand dat je vanuit jezelf spontaan opgewonden moet worden.

Plannen

Hoe onromantisch en totaal niet sexy het ook klinkt: plan je seks. Vooral als je meerdere koters hebt rondlopen zijn er namelijk zo weer drie weken voorbij zonder dat je ook maar een moment hebt kunnen pakken om eens flink in de lianen te hangen samen. Kijk, als jij je bedenkt: deze week zijn we vrijdagavond samen en zaterdagmiddag, dan hoef je deze geplande seksdate niet eens naar hem uit te spreken. Tegenover hem kun je doen alsof het gewoon een spontane ingeving was. Als je voor jezelf maar jullie bedpretjes inplant, anders komt het er simpelweg amper nog van.

Je lijf

De kans bestaat dat je na je zwangerschap onzeker bent geworden over je lijf. Zo’n zwangerschap laat vaak nou eenmaal sporen na. Dit kan ook zorgen voor minder zin in seks. Probeer daarom na verloop van tijd weer wat ruimte in te bouwen voor twee uurtjes sporten per week en let op je voeding. Of misschien zit het vooral tussen je oren en kun je je partner vragen of hij je nog steeds aantrekkelijk vindt. Als hij zegt dat hij je nog steeds prachtig vindt, kan dit ook weer wat zelfvertrouwen geven. (En zo niet, euh...)

Wacht niet tot jullie uitgeput in bed ploffen

Vaak als je ’s avonds naar bed gaat wil je alleen nog maar slapen. Doe het daarom met elkaar zodra de kinderen op bed liggen. Of doe het een keer ’s middags, als de kleine bij opa en oma is. Bovendien beperk je jezelf dan ook niet tot het bed, maar kun je onder de douche, op de eettafel of bovenop de wasmachine elkaar tot een daverend hoogtepunt brengen.

Routine = killing

Routine is de oorzaker van sleur en sleur is killing voor je libido. Blijk elkaar dus verrassen, in bed maar ook daarbuiten. Een spontaan uitje zorgt voor een goed gevoel en een goed gevoel zorgt weer voor (meer) zin in seks. Probeer ook niet in de geijkte standjes te vervallen, maar verras hem met een spontane goedemorgen-blowjob of ga eens 'n keer ondersteboven/achterstevoren/in elkaar/op elkaar/onder elkaar van start.

Tut jezelf op

Het is zo heerlijk makkelijk om als moeder, wanneer je al zo tergend druk bent of wanneer je misschien heel de dag het huis niet uitgaat, voor die lekkere joggingbroek te kiezen. Daar is ook helemaal niks mis mee op z’n tijd. Net als het feit dat je wat minder tijd hebt voor je make-up en je haar. Maar zorg dat je jezelf niet verslonst. Niet alleen ben je minder aantrekkelijk voor hem, maar zelf ga je je ook minder mooi voelen en dus doet dit weinig goeds voor je libido. Dus trek af en toe die pumps uit de kast en gá!

Hulpmiddelen

Een beetje hulp is geen schande. Lees daarom eens 'n erotisch boek, zet een spannende film op of ga samen naar een seksshop voor wat mooie lingerie of een leuk speeltje. Alleen al het idee is opwindend. Ook kun je hem vast opwarmen door ’s middags een stout appje te sturen over wat je vanavond van plan bent met ‘m. Tien tegen één dat-ie niet kan wachten om die kantoorjungle uit te lopen!

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


 • Michelle8580

  Ik behoor dan best wel tot die 90%

 • MontBlanc

  Weten de dames in kwestie dat hun blogs hier genoemd worden? Het is natuurlijk een openbare site en iedereen kan ze lezen, maar ik hoop toch dat ze vooraf gevraagd zijn...

 • Barbamammie79

  Leuk artikel! Weet meteen wat ik vanavond ga doen...

 • Beriotje

  Dit klinkt allemaal geweldig en ik heb ook al veel van die tips gebruikt: je op tutten, spannende berichtjes, fijne uitjes enz. en dikwijls was het gewenste resultaat er wel maar als ik nu die moeite doe of niet, hij doet er niet aan mee. bv: ik stuur een pittig berichtje of een dubbelzinnig :wink en dan krijg ik meestal ok of das fijn. Maar hij speelt er niet in mee, waardoor mij gevoel eigenlijk hetzelfde blijft en de zin of juist geen zin niet veranderd. Ik heb hem dit ook al eens gezegd; antwoord: Ik vind dit fijn, maar ik ben niet zo romantisch of ik weet niet wat te antwoorden. :huh Ik heb ook de indruk dat dit artikel heel erg gericht is op de vrouwen, waarom moeten de mannen ni ne keer wa moeite doen om ons goesting te doen krijgen i.p.v. omgekeerd?

 • beamke

  Hier exact hetzelfde.

 • lispeltuut

  Omdat het vrouwelijke zin nou eenmaal niet alleen van de man afhankelijk is.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50