5 musthave apps voor tijdens je zwangerschap

5 musthave apps voor tijdens je zwangerschap

Je smartphone: waar zou je af en toe zijn zonder? Zeker als je een kindje verwacht, want er zijn me toch een paar handige zwangerschapsapps! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze 6 must-downloads?

Zoek in de App Store of Google Play op zwangerschapsapps, en je weet al snel niet meer waar je uit moet kiezen. Omdat je als zwangere al genoeg aan je hoofd hebt, maken we het graag makkelijk voor je: 6 apps die voor iedere zwangere vrouw het downloaden waard zijn.

1. BabyName (iOS en Android)
Hebben jij en je partner moeite met het kiezen van een naam? Als je BabyName downloadt, verandert dat binnen no time. Deze app werkt als Tinder, maar dan voor babynamen (ja, ook Nederlandse): jij en je lover downloaden de app allebei en kunnen namen goed- of foutkeuren door naar links en rechts te swipen. Liken jij en hij (of zij, natuurlijk) dezelfde naam, dan wordt deze opgeslagen. Handig: bij de naam zie je ook meteen wat-ie betekent.

2. Contraction Timer (iOS) en Weeëntimer (Android)
Ben je aan het einde van je zwangerschap en heb je het idee dat de weeën begonnen zijn? Met de apps Contraction Timer en Weeëntimer kun je gemakkelijk bekijken hoeveel tijd er tussen de mogelijke weeën zit en hoelang ze duren. Handig voor jou, maar ook fijn om door te kunnen geven aan de verloskundige.

3. Headspace (iOS en Android)
Geen app speciaal voor zwangeren, maar wel ontzettend goed om rustig je zwangerschap door te komen: Headspace. Met deze app kun je begeleid mediteren, wat voor veel mensen (aan het begin) beter werkt dan gewoon maar op een matje in een zenhouding gaan zitten. Headspace laat jou kiezen op welk gebied je je focus wilt leggen: relaties, werk, gezondheid… Vervolgens word je door een tien minuten durende meditatiesessie gecoacht. Klaar? De app registreert al je sessies, zodat je mooi kunt zien hoeveel je er al gedaan hebt. Motiveert goed!

4. Doula Bevallingscoach (iOS en Android)
Niet iedereen denkt eraan zijn telefoon bij de hand te houden bij zes centimeter ontsluiting. Toch zijn er vrouwen die dolblij zijn dat de app Doula Bevallingscoach bestaat. Met dit programmaatje word je door een echte verloskundige door je bevalling gecoacht, inclusief pufinstructies. Daarnaast timet de app je weeën en kun je achtergrondmuziek instellen. Mócht je dus niet genoeg hebben aan je eigen verloskundige of je gynaecoloog kwijt zijn, dan weet je wat je te doen staat.

5. Mama Apps (iOS en Android)
Géén zin in zestig verschillende apps voor iedere fase van het moeder-to-be zijn? Dan moet je Mama Apps hebben. Een cycluskalender en -calculator, een zwangerschapsberekenapplicatie, een groeicurve voor de foetus, een geboorteplan-app, een weeëntimer, voedingskalender, dagboekje voor leuke uitspraken van je kindje: dit en nog tig andere items vind je in deze all-in-one-app. Je moet je wel eerst even registreren voor je er gebruik van kunt maken, maar dan heb je ook wat. Als je zo’n uitgebreid pakket wilt, dan.

Welke apps gebruik(te) jij veel tijdens je zwangerschap?

Meer grappige, ontroerende of informatieve artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter!

Tags: Apps, Handig

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50