5 manieren om je huis te detoxen tijdens de zwangerschap

5 manieren om je huis te detoxen tijdens de zwangerschap

Ben jij in verwachting en zou je graag je huis een goede detox willen geven, maar weet je niet waar je zou moeten beginnen? Geen zorgen! Hier vertellen wij jou de beste tips om je huis tip-top in orde te krijgen voor de komst van de kleine!

Vermijd producten met synthetische geuren

Synthetische geuren zijn overal te vinden. Denk bijvoorbeeld aan schoonmaakmiddelen, luchtverfrissers en zelfs geurkaarsen! Als oplossing zou je eventueel producten kunnen kiezen zonder aroma of geheel natuurlijke producten. Wil je toch dat je huis heerlijk ruikt? Gebruik kan essentiële oliën of diffusers!

Wees verstandig met supplementen

Met zoveel verschillende merken prenatale multivitaminen om uit te kiezen, kan het lastig zijn om te bepalen welke de beste voordelen biedt. Let op: er kunnen supplementen op de markt zijn die aan zwangere vrouwen worden verkocht en die mogelijk niet de juiste dosering bevatten, ingrediënten bevatten die niet worden aanbevolen tijdens de zwangerschap of zelfs verontreinigd kunnen zijn met zware metalen. Let hier dus goed op en vraag anders hulp aan gezondheidsexperts!

Let op plasticgebruik

Plastic breekt af tot kleine deeltjes, genaamd microplastics, die onze water- en voedselvoorziening vervuilen. Wat nog alarmerender is, is dat onderzoek heeft aangetoond dat we elke week naar schatting plastic ter grootte van een pinpas consumeren. Het is daarom niet verwonderlijk dat plastic is aangetroffen in placenta's, navelstrengbloed en moedermelk, volgens een onderzoek van o.a. de universiteit van Utrecht

Wat je het beste kan doen is glas gebruiken. Denk hierbij aan voedsel in glazen bakjes bewaren, drinken uit glazen bekers en ga zo maar door.

Vermijd PFAS

Polyfluoralkylstoffen (PFAS) staan bekend als ‘eeuwige chemicaliën’ omdat ze duizenden jaren in water en lucht kunnen blijven bestaan. Onderzoek heeft aangetoond dat PFAS in verband kan  worden gebracht met diverse gezondheidseffecten, zoals pre-eclampsie, een verhoogd risico op schildklieraandoeningen, geboorteafwijkingen, kanker en leverbeschadiging. Veel van deze chemicaliën, die in bloed en moedermelk kunnen worden aangetroffen, worden gebruikt in veelgebruikte huishoudelijke artikelen, zoals kookgerei.

Kies een goed matras

Aangezien we ongeveer een derde van ons leven slapend doorbrengen, is het cruciaal om een goed matras te vinden dat ons vermogen om te ontspannen, te ‘detoxen’ en te genezen tijdens rust ondersteunt. Helaas zijn de meeste traditionele matrassen gemaakt van polyester en behandeld met giftige chemicaliën en vlamvertragers die vluchtige organische stoffen (VOC's) kunnen afgeven. Sommige van deze matrassen kunnen ook zijn behandeld met onbekende chemische stoffen die een negatieve invloed kunnen hebben op onze gezondheid.

Je kan dit oplossen door te zoeken naar een matras gemaakt van latex, wol en/of biologisch katoen. Dit zijn allemaal natuurlijke stoffen en zijn veel beter voor jou en je nachtrust!

Heb jij een detox gedaan tijdens je zwangerschap?

Lees ook

Geen goed idee: kruidenballen in je vagina om je baarmoeder te detoxen
Mama’s leg jezelf in de watten: 8 tips voor een spa-avondje thuis

Bron: thebump

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50