Geen goed idee: kruidenballen in je vagina om je baarmoeder te detoxen

Geen goed idee: kruidenballen in je vagina om je baarmoeder te detoxen

Detoxen is hip, alles moet tegenwoordig één keer in de zoveel tijd gedetoxt worden. Nu zijn detoxes vaak complete onzin omdat de voordelen ervan amper bewezen kunnen worden. Maar goed: baat het niet dan schaadt het niet. Echter deze vorm van detoxen schaadt ook nog eens!

Want deze nieuwe ontgiftingstrend is wel degelijk schadelijk: kleine balletjes met kruid in je vagina stoppen om je baarmoeder te ‘detoxen’. Nu klinkt dit sowieso al vrij bizar, maar er zijn dus vrouwen die dit doen. 

Spirtuele trauma's in de baarmoeder verwijderen
Onder andere een website genaamd Embrace Pangaea verkoopt deze Herbal Womb Detox Pearls - zakjes met ‘oude kruiden’. De klant wordt aangemoedigd om deze diep in de vagina te stoppen voor maximaal drie dragen om ‘de baarmoeder te reinigen en weer in balans te brengen’. De website belooft dat de Detox Pearls ernstige aandoeningen zoals schimmelinfecties, endometriose, vleesbomen en vaginale bacteriën kan genezen. De verkoper suggereert ook dat de parels je vagina en baarmoeder spiritueel zal detoxen en beschrijft de baarmoeder als 'een schip dat emotionele, fysieke en spirituele trauma’s en pijn kan vasthouden.' Ehm… juist ja. Wij krijgen spontaan een trauma in onze baarmoeder van deze uitspraak.

Schadelijk
Maar hier is het ding. Het is niet alleen dat het niet wetenschappelijk bewezen is dat de parels werken, maar de Herbal Womb Detox Parels zouden ook ongelooflijk schadelijk kunnen zijn. Dr. Vanessa McKay, een woordvoerder van het Koninklijk College van Verloskundigen en Gynaecologen, vertelde Metro UK: 'De vagina is ontworpen om zichzelf te reinigen en heeft geen detox nodig. Het bevat goede bacteriën die er zijn om te beschermen. Als deze bacteriën verstoord worden, kan dit leiden tot infecties. Geparfumeerde producten, zeep, ontsmettingsmiddelen en vaginale douches kunnen allemaal invloed hebben op de pH-waarde en de gezonde balans van bacteriën in de vagina, en irritatie veroorzaken.' Dr. Gunter legt uit dat de ballen ook daadwerkelijk infecties bevorderen en je niet ontdoen van 'giftige stoffen' in je baarmoeder (die niet eens bestaan, volgens vele onderzoeken!). Plus, net zoals bij tampons, kan een vreemd voorwerp in je vagina dat langer dan een dag erin zit, schadelijk zijn. 

Kortom, een vreselijk idee.

Beeld: Etsy.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50