Mama’s leg jezelf in de watten: 8 tips voor een spa-avondje thuis

Mama’s leg jezelf in de watten: 8 tips voor een spa-avondje thuis

Tijd voor jezelf nemen komt er nadat je kinderen hebt gekregen steeds minder vaak van. Terwijl het juist zo belangrijk is om af en toe even compleet te ontspannen. Deze spa-avond geeft je misschien wel precies de oppepper die je nodig had.

Stap 1: zorg dat je niet gestoord wordt

Het belangrijkste is dat de kinderen lekker liggen te slapen, want je wil vooral niet gestoord worden tijdens dit ritueel. Zeg ook tegen je partner dat je even een momentje voor jezelf wil en dat hij je dus met rust moet laten. Tenzij hij mee wil doen natuurlijk, dan maken jullie er een gezellige spa date van.

Stap 2: zet een rustgevend, meditatie muziekje op

Zweverig of niet, deze muziek werkt bijna altijd ontspannend. En dat is precies wat je wil bereiken met deze avond. Op Spotify vind je verschillende playlists met yoga of meditation geluiden. Is het al donker? Versterk het rustgevende effect met kaarslicht.

Lees ook
Lekker ontspannen in de baby-spa

Stap 3: maak een kan met detox water

Met detox water reinig je je lichaam. Het is eigenlijk gewoon water met daaraan fruit, groenten of kruiden toegevoegd. Mijn favoriet is water met munt, citroen en gember. Zet lekker een kannetje klaar voor tijdens je spa avond.

spa-avond

Stap 4: stomen

Je kunt je gezicht stomen met een stoomapparaat, maar net zo goed werkt een ouderwets pannetje met gekookt water erin. Handdoek over je hoofd, lekker zweten en de poriën openen. Tip: voeg eens (gedroogde) kruiden zoals tijm toe aan het stoomwater.

Stap 5: scrubben

Scrubben kan met een gezichtsscrub of een zacht scrubhandschoentje. Gezichtsscrub kun je ook zelf maken, bijvoorbeeld met baksoda. Door je gezicht te scrubben, verwijder je dode huidcellen.

Stap 6: gezichts- en haarmasker

Verwen je gezicht en haar met een masker. Ook gezichts- en haarmaskertjes kun je makkelijk zelf maken. Een bekend gezichtsmasker is bijvoorbeeld het honing-yoghurt masker. Zelf gebruik ik meestal het Groene Klei Masker van De Tuinen omdat ik een onzuivere, vette huid heb. Ook haarmaskers zijn makkelijk zelf te maken, bijvoorbeeld met olijfolie en ei (ja, echt). Laat de maskers lekker intrekken tijdens stap 7.

Stap 7: in bad

Na al deze handelingen kun je even lekker uitrusten in bad. Gebruik bijvoorbeeld een lekkere badolie, badzout of een bath bomb. Aan het eind kun je je gezichts- en haarmasker eraf wassen. Zit je langer dan twintig minuten in bad? Dan kun je er ook voor kiezen om de maskers voordat je in bad gaat af te wassen. Heb je geen bad? Een lekkere warme douche met bijvoorbeeld wat eucalyptus olie werkt ook. 

Stap 8: mani/pedi

Heb je er nog tijd en zin in, dan is het een goed moment om je nagels nog even te verzorgen. Door het bad zijn je nagels lekker schoon geworden. Je hoeft ze dus alleen nog te knippen en te vijlen. En als je toch nog bezig bent, kun je er gelijk een lekker fris kleurtje op doen.

Hou jij wel eens zo’n spa-avond thuis?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Laura Saija is online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby, hun peuter Rosie (december 2017) en dreumes Norah (oktober 2019) en baby Hunter (mei 2021). In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • MienB

    Heeeeeerlijk, alleen die van mij houdt niet zo van slapen

    Maar wel leuke tips!!!

  • Laura

    Mijn baby slaapt helaas (meestal) ook niet 's avonds, maar die tijd komt wel weer!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

4 leden zijn nu online
Aanmelden