Prachtige en rauwe geboortevideo gaat viraal

Ik heb al heel veel geboortevideo's gezien en elke keer weer vind ik het ontzettend bijzonder. Ik denk dan ook dat je nooit genoeg (mooie) video's kunt delen en als er dan weer eentje viraal het internet over gaat, wil je die toch zien! Zo ook toen ik de video tegenkam van Ngaroma Crown. Haar schoonbroer was bij de bevalling en legde alles vast op een heel emotionele manier. Hij knipte de mooiste, meest rauwe en echte momenten eruit en zette daar een mooi muziekje onder. Wat overbleef was deze indrukwekkende video van zijn schoonzus die pijn lijdt, weeën opvangt met haar vriend en uiteindelijk haar dochter op haar borst gelegd krijgt. Poeh, ik pink weer even een traantje weg...

Waarom zo expliciet delen?

Op de vraag waarom deze video op Facebook gedeeld zou moeten worden kan Ngaroma heel duidelijk zijn: "Ik vind het belangrijk dat alle kanten van een bevalling worden belicht en niet alleen het glamoureuze dat je veelal in films ziet. Dat je mij flink pijn ziet lijden en lelijk ziet doen vond ik eerst ook een beetje schrikken, ik heb zelfs een traan weggepinkt bij het zien van mezelf met zoveel pijn. Maar het hoort bij het leven, het hoort bij bevallen. Het is prachtig om te zien wat een vrouwenlichaam doormaakt tijdens een bevalling, wat we aankunnen. Dat wilde ik graag laten zien en daar schaam ik me geen moment voor!"

En terecht als je het mij vraagt. Haar pijn, kracht en doorzettingsvermogen zijn prachtig door haar broer op de gevoelige plaat vastgelegd. Bevallen zoals bevallen (veelal) gaat.

Zonder video geen herinnering

Ngaroma is ongelooflijk blij met de prachtge video en niet alleen omdat haar schoonbroer hem zo mooi in elkaar heeft gezet. De hele bevalling is volgens haar een grote wazige vlek. Ze weet er nog zo weinig van dat deze video haar weer terug brengt naar dat moment en haar helpt dingen te herinneren. "Het is een fantastisch aandenken voor de rest van mijn leven", aldus Ngaroma.

 

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


  • anpenewi

    ik moet heel eerlijk zeggen dat t mij ook niet echt overrompelt ofzo.. het is een geboorte.. ja.. dat is wat bijzonders.. maar niet bij iemand totaal vreemdes... tenminste ik niet.. ieder zn ding

  • Piglady

    Heel mooi, alleen dat plaatje wat he ziet als de video klaar is gaat me net wat te ver.

  • stama

    Nou inderdaad! Wat is dat eigenlijk? Gatver.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50