Kinderen erven intelligentie van moeder

Kinderen erven intelligentie van moeder
  • in Kinderen
  • 5
  • 14526
  • 23/12/2017

Stel je bent op zoek naar een spermadonor, dan is het niet nodig om te kijken hoe het zit met zijn intelligentie. Onderzoek laat namelijk zien dat de moeder juist degene is die de intelligentie aan een kind doorgeeft.

Maar hoe zit dat nu precies? Vrouwen hebben twee X-chromosomen en mannen hebben een X- en een Y-chromosoom. Volgens wetenschappers dragen alleen de X-chromosomen het intelligentie-gen met zich mee, meldt Metronieuws.nl. Aangezien de meeste X-chromosomen bij de vrouw zitten, is de kans groot dat een kind de intelligentie van zijn moeder erft.

Lees ook:
Alles over erfelijke aandoeningen

Slimheid van moeder erven

Wetenschappers hebben ontdekt dat intelligentiegenen alleen maar X-chromosomen met zich meedragen. Dat betekent volgens volgens de onderzoekers dat de kans heel groot is dat je je slimheid van je moeder erft.

Wat zo vreemd is: mocht je het intelligentie-gen van je vader erven dan heb je er nog niets aan, want je hersenen deactiveren dat gen.

Sterker

Sinds 1984 worden er al verschillende onderzoeken op dit onderwerp verricht en steeds weer komen de wetenschappers tot dezelfde conclusie: het intelligentie-gen van de vrouwen is sterker dat dan van de mannen.

Van wie heeft jouw kind zijn intelligentie geërfd?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50