Zwanger van de lucht.

Mijn titel is misschien een beetje raar maar zo voelt het voor mij wel. Inmiddels heb ik de termijn echo gehad. Ik had verwacht ongeveer een week minder ver te zijn. Dit omdat we bij mijn weten maar 1 keer onveilige seks hebben gehad in de periode dat ik zwanger kon raken. Naja dat was op dag 20 dus de kans acht je dan ook niet meer zo super groot. Het termijn bij de eerste echo klopt mooi, ik was ongeveer 1 week minder ver. Maar bij de termijn echo was dit niet zo. Ik was maar 2 dagen minder ver. Omdat ik gezegd had dat ik minder ver zou zijn heeft ze meerder keren weer gemeten en later de foto’s op de computer nog een keer weer bekeken. Weer kwam ze tot de conclusie het is toch echt 13 september als uitgerekende datum. Als ik dan terug ga rekenen betekend dat dat ik 4 dagen voor de onveilige seks zwanger ben geraakt…. Hoe dan vraag ik me steeds af. Ik weet nu echt niet meer wanneer we toen seks hebben gehad. Op die ene keer na dan. Zo vaak hebben we ook geen seks, ik heb namelijk een laag libido. Er zijn dan maar twee mogelijkheden of het condoom heeft niet goed zijn werk gedaan zonder dat wij het in de gaten hebben gehad, dus een microlekje ofzo. Of het zaad van mijn man is enorm lang in mij blijven leven. Dan hebben we het echt over 7 dagen ofzo… Maar mijn man zeg dus die hele cyclus was die 20e dag de eerste keer seks van die cyclus. Mijn man zei al toen ik dit aan hem uitstukte wil je me nu vertellen dat je bent vreemd gegaan?! Niet dat hij dat serieus denkt gelukkig. Wij krijgen het plaatje dus niet rond hoe en wanneer ik nu zwanger ben geraakt en waar het is misgegaan. Ik ben zelf altijd zo iemand die graag alles weet en dit frustreert me dan ook best wel. Maar ook geeft het me een beetje angst. Ik wil niet een 3e keer onverwacht zwanger raken dus hoe kan ik dit een volgende keer voorkomen.


We hebben het inmiddels ook al een aantal mensen verteld waaronder familie en de kids. Onze dochter was zo verschrikkelijk blij. Zo mooi om te zien. Ook familie reageerde positief. De zwangerschap is geen geheim meer maar we hebben het verder nog niet aan de grote klok gehangen. Ik vind het op een of andere manier verschrikkelijk om het te moeten vertellen, zelfs bij onze tweede bewuste zwangerschap had ik er moeite mee. Maar ik denk dat ik er nu ook nog niet aan toe ben. Wel denk ik dat ik het kan gebruiken dat anderen mensen om me heen wel blij zijn met deze zwangerschap. We hebben het tot nu toe nog niemand verteld dat deze zwangerschap niet gepland was en eigenlijk door mij ook een stuk minder gewenst. Ik vind dat ook enorm moeilijk om te vertellen. Ik ben een persoon die namelijk graag mooi weer speelt. Ik hoop dat ik aan de komende 28 a 29 weken genoeg heb om er echt aan te wennen. Ik heb wel met mezelf afgesproken dat als het met 20 weken nog niet gaat ik aan de bel moet trekken en hulp moet zoeken. Ik zie alleen nog niet in hoe dat kan helpen. Mijn grootste angst is namelijk de nachten, de verschrikkelijke gebroken nachten. Dan niet even, maar weer jaren lang en niet 1 of 2 keer maar elke nacht een keer of 6 of niet vaak maar dan elke keer minimaal 1 a 2 uur bezig zijn voor de kleine weer slaapt. Dan straks ook niet 1 baby maar een baby en een peuter die snachts wakker word…. Mijn beide kids zijn verschrikkelijke slapers.  Ik vind dat zo verschrikkelijk zwaar, ik leef als een zombie. Ik merk wat het doet met mijn geheugen, humeur en mijn lichaam. Ik ben inmiddels ook al een paar keer ingestort van slaap te kort. Ik kan dan gewoon niets meer behalve liggen, zittend viel ik ook gewoon in slaap aan de keukentafel als ik mijn ogen langer als 4 sec. dicht had. Mijn man had ooit een keer opgezocht dat slecht slapen vaak door de genen van de moeder komt. Laat ik nu ook een slechte slaper zijn, ik slaap licht en val moeilijk in slaap. Mijn moeder zei ook altijd als baby sliep je nooit langer als 30 minuten…. Tijdens de verbouwing van het huis moest iedereen stoppen wat die deed als ik sliep. Oooo en ook mijn moeder is een slechte slaper…. Hier gaat de regel helaas tot nu toe wel op. Tot nu toe duim ik kei en kei hard dat deze wel een goede slaper is. Want buiten die nachten om vind ik kids geweldig. Alleen die nachten maken van mij een monster…

3857 x gelezen, 3

reacties (0)


 • keizerswensje

  maak je geen zorgen over die metingen. ze mogen zeggen wat ze willen maar ik ben ook al tot de conclusie gekomen dat ofwel die eerste metingen afwijken ofwel baby's in de eerste 12w toch niet zo gelijk groeien.

 • Lumi

  Als ik jou verhaal zo lees zou ik me geen zorgen maken over de meting. Echt mm werk of een kindje dat iets harder groeit.

  Waar ik me wel zorgen over zou maken is je gemoedstoestand. Ik zou geen negen weken wachten om aan de bel te trekken om vervolgens weer te moeten wachten tot je ergens terecht kan.

  Succes

 • babyeend

  Hier soort gelijke situatie. Dacht verder te zijn omdat we 6 dagen voor vermoedelijke eisprong onveikige sex gehad hebben, daarna met condoom. Maar vermoedelijke eisprong is toch echt wel juist volgens de echo's. Dus of het zaad heeft 6 dagen overleefd of het condoom was niet safe. Dit wordt onze derde dus hebben ook zoiets van oke, maar hierna zijn we wel echt klaar, dus hoe zorgen we dat het dan niet nog eens gebeurd. Hier ook niet aan de grote bel gehangen dat het niet gepland was, hoeft opzich ook niemand te weten. Moest in het begin ook erg aan het idee wennen, voelde me soms echt neerslachtig, timing voelde niet goed, ik had net een nieuwe baan en wilde weer een opleiding gaan volgen. Maar inmiddels 31 weken en kijk er nu wel naar uit, ben er wel blij mee en zou het helemaal niet meer anders willen. Hoop voor jou dat jij dit ook zo gaat voelen

 • Canimelif

  Bij mijn eerste zwangerschap hebben wij 2 keer onbeschermde seks gehad. De eerste 2 dagen direct na mijn menstruatie. De verrassing was dan ook zeer groot toen ik zwanger bleek.

  Daarmee wil ik zeggen dat ik waarschijnlijk een vroege eisprong heb, of misschien wel 2? Dat had zaad lang is blijven wachten op jacht naar een eitje.

  Ik weet het gewoon niet.

 • Florien84

  Is het een optie om de nacht een fles te geven. Ik ken je niet maar in je blogs komt elke keer terug dat je de nachten verschrikkelijk vind. Ik snap dat je bang bent. Hulp is misschien niet zo gek. Ze kunnen het probleem niet weg nemen maar misschien weten zij iets wat jij niet ziet.

 • MamaJL

  Misschien was op die dag je eisprong? Krijgen jullie een meisje?

 • mijn~meisje

  ik weet nog niet wat we krijgen. Maar zelfs al was de 20e de dag van de eisprong, dan zou de baby alsnog 4 dagen 'te oud' zijn.

  We vermoeden trouwens wel een meisje... Maar ja pas met de 20 weken echo ga we voor het eerst echt kijken

 • Miranda035

  De zaadjes van de man kunnen nog 4-5 dagen overleven in de baarmoeder.

  Tijdens mijn eisprong hebben mijn vriend en ik geen seks gehad, 4 dagen daarvoor wel. Dat klopt ook precies met de uitgerekende datum...

 • Dyonne.

  Ik had precies hetzelfde. 11 dagen vooruit gezet, en toch echt maar 1 keer seks gehad die cyclus. Gevolg: vader van mijn zoon begon aan mij te twijfelen..

  Maar dit bewijst dus dat de CRL metingen niet zo correct zijn als veel mensen denken.

 • mijn~meisje

  ooo ook lastig zeg! Is hij wel bijgedraaid dan? Mijn man is er van overtuigd dat ik niet vreemd kan gaan. Hij zegt dat ik veel te verlegen ben. Iets wat misschien ook wel kan kloppen. Daarnaast ben ik echt een huismus ook en zou ik niet weten waar ik een ander op moeten scharrelen

 • mamavan4zonenen1dochter

  Het lichaam is een vreemd iets. Ik ben eens teruggerekend tijdens mijn menstruatie zwanger geraakt :-P Ach, zou me er niet zo druk over maken.

  Ik heb morgen mijn termijnecho. Benieuwd wat bij mij eruit komt.