45. Kwarkaardbeientaart

Ik heb gisteravond deze taart gemaakt. Heerlijk! Hij is gezond, zonder suiker. Maar zoet van de dadels in de bodem. En 1 eetlepel honing in de vulling met aardbeien.

Aardbeien kwarktaartje:

Voor een taartje van 24 cm:

Bodem:
70 gram walnoten
50 gram geraspte kokos
150 gram dadels, zonder pit en fijngesneden
2 eetlepels (gesmolten) kokosolie

Vulling:
250 gram magere kwark
75 ml slagroom
4 gelatineblaadjes
1 eetlepel honing
100 ml water
50 gram rijpe aardbeien, in stukjes
plus wat aardbeien, om te versieren

Meng de ingrediënten voor de bodem van de taart. Druk, met een lepel of met de hand, het mengsel op een taartbodem van ongeveer 24 cm. Zet minstens een uur in de koelkast.

Leg de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm 50 gram aardbeien met 100 ml water en 1 eetlepel honing in een pan. Knijp na 5 minuten de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan de aardbeien in het warme water. Roer goed door, zodat er geen klontjes ontstaan. Laat niet koken.

Meng de slagroom met de kwark. Schep nu ook het aardbeiengelatinemengsel erbij. Schenk over de bodem van de taart en zet minstens vier uur in de koelkast. Versier met aardbeien.

411 x gelezen, 0

reacties (0)