privébericht van -Yojo- r
Pastasalade met gerookte kip en pesto-yogonaise
Hallo dames ;-)
Nu met dit heerlijke zomerweer is niks lekkerder dan een frisse pasta salade, dus bij deze deel ik met jullie mijn eigen recept.
Ingrediënten:
* 150 gram volkoren fusilli (ongekookt gewicht)
* 2 blokjes kippen bouillon
* Yogonaise
* Groene pesto
* 1 Rode paprika
* 1 Komkommer
* 250 gram gerookte kip reepjes
* 1 zak rucola sla
* Citroensap
* Olijfolie
* 1 theelepel Italiaanse kruiden
* Peper en zout
Kook de pasta gaar in water met de bouillon blokjes, spoel direct af met koud water.
Snijd de paprika in reepjes.
Schil de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden en verwijder met een lepeltje de zaadjes. Snijd de 2 helften in halve maantjes.
Meng in een grote schaal de komkommer met de paprika en besprenkel met wat olijfolie en citroensap.
Meng er de Italiaanse kruiden en wat peper en zout naar smaak door.
Meng in een bakje de Yogonaise en pesto naar smaak. Ik doe altijd 3 eetlepels yogonaise en 1 eetlepel pesto.
Meng de pasta met het paprika/komkommer mengsel en roer er de pesto-yogonaise mix doorheen
Meng de kipreepjes er door.
Dit kun je allemaal van te voren doen, de rucola moet echt als laatste voor je het gaat eten, dan is het nog lekker fris.
Je kunt ook iedereen zelf de rucola op zijn bord laten leggen naar smaak en daar de pastasalade opscheppen.
Variatie tips:
* Voor vegetariërs is dit recept ook heel geschikt, vervang de kip door 3 gekookte eitjes in plakjes of natuurlijk extra groente zoals gegrilde courgette of aubergine.
*Voor een extra frisse variant kun je er nog stukjes ananas of perzik aan toevoegen. Dit is erg lekker icm de kip!
Dit is een maaltijdsalade, eet je het met meer personen kun je het als bijgerecht serveren en er een lekker stukje kip bij bakken of drumsticks.
Wij eten er meestal volkoren stokbrood bij met kruidenkaas.
reacties (0)