Jip~81
verder nog een paar recepten:
Ingrediënten
175 g kipfilet, in stukjes
125 g tijgergarnalen, rauw en gepeld (zak 500 g, diepvries), ontdooid
1 bosui (zakje 3 stuks), in ringetjes
1 tl droge sherry
2 tl sojasaus
1 tl sesamolie (flesje 250 ml)
1/2 pak filodeeg (a 10 vellen, diepvries), ontdooid
1 1/2 liter kippenbouillon (van tabletten)
100 g eiermie
1/2 zak panklare spinazie, (a 300 g)
1 el oestersaus (flesje 250 ml)
1 el gembersiroop (flesje 250 ml)
Bereiden
Hak in de keukenmachine de kip, garnalen en bosui fijn. Meng de sherry, sojasaus, sesamolie en peper en zout naar smaak erdoor. Vouw de filodeegvellen open, stapel ze op en snij er 9 vierkanten uit. Schep op elk van de 45 vierkantjes 1 volle tl kipmengsel. Bestrijk de randen van de vierkantjes met water, vouw ze diagonaal dicht, en vouw de punten tot envelopjes naar binnen. Leg de wontons op een met bloem bestoven schaal. Breng een pan ruim water aan de kook en kook de wontons met 15 tegelijk 3 min. Laat ze in een vergiet uitlekken. Breng in een soeppan de bouillon aan de kook. Kook hierin de mie 4 min. Schep de wontons, spinazie, oestersaus en gembersiroop erdoor. Verwarm de soep nog heel even en breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in 4 ruime kommen. Eventueel kun je een beetje eiermie erbij serveren (dan heb je niet alleen een soep maaltijd).
Wij vinden het zelf het lekkerst om de spinazie weg te laten... maar in het originele recept staat hij er wel in, dus ik laat het maar even zo staan.
reacties (0)