25. Oven­scho­tel met gei­ten­kaas


 









Jip~81 (21.9 uur geleden)  reageer op deze reactie

0


Oven­scho­tel met gei­ten­kaas

Bron:
Allerhande 10 2010

type gerecht hoofdgerecht
aantal personen 4 personen
bereidingstijd 15 min, wachten 40 min

Ingrediënten
1 aardappelschijfjes (700 g)
2 courgettes, in plakjes
2 rode uien, in dunne ringen
1 zakje geraspte belegen geitenkaas (150 g)
16 semi-zongedroogde tomaten (potje 295 ml), in stukjes. Als je geen semi-zongedroogde tomaten hebt, kun je ook gewone zongedroogde tomaten gebruiken. Snijd deze wel in kleine plakjes...
4 eieren
250 ml slagroom

Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg 350 g aardappel in de ovenschaal. Verdeel 1 courgette en 1 ui erover. Bestrooi met peper, zout en 75 g kaas. 2. Meng de tomaat met 2 el olie uit het potje en verdeel over de ovenschaal. Leg daarop de rest van de aardappel en dek af met de rest van de ui en courgette. Druk aan en bestrooi met peper en zout. 3. Klop de eieren los met de slagroom en peper en zout. Schenk over de gratin. Strooi de rest van de kaas erover. Bak 40 min. Haal de gratin uit de oven en laat 4 min. rusten (niet vergeten, want pas in die 4 min wordt het mengsel hard).
Erg lekker met rucola.

385 x gelezen, 0

reacties (0)


  • mamasaandekook

    Ik wilde hem dus maken, maar was mijn lijstje vergeten mee te nemen. Nu heb ik hem anders gemaakt. Wel erg lekker geworden.
    Aardappelschijfjes in platte ovenschaal. Daarover courgette schijfjes. En stukjes gele paprika. Toen 2 eitjes geklutst met wat kwark en wat peper en zout en een beetje italiaanse kruiden. Dit er over en gijtenkaas er over. Was echt super lekker!

  • Droemama

    Dat klinkt me als muziek in de oren!
    We zijn hier thuis gek op geitenkaas!