Sojabrokjes uit de natuurwinkel

Gezien dat er al best wel veel recepten zijn binnengekomen waarin vlees zit wilde ik toch even dit delen. Door de sojabrokjes goed te berijden kun je practies elke vleessoort vervangen uit de meeste recepten. Sojabrokjes zijn eigelijk smaakloos. Je kunt ze door de juiste kruiden te gebruiken elke smaak laten geven die je wilt en ze zijn een prima produkt om aan je eiwitten te komen. Je koopt ze in gedroogde vorm in de winkel. Wat betekend dat je ze eindeloos lang kunt bewaren en altijd we iets in huis hebt als je een vegetariër op bezoek, te eten krijgt. Je neemt een klein handje sojabrokjes per persoon. Dat is voldoende. Je doet ze in een pannetje met water. Dat ze net onder staan. Een scheutje sojasaus toevoegen en expirimenteren met kruiden. Een kwartiertje laten koken tot de brokjes zacht zijn. Afhankelijk van het gerecht kun je natuurlijk je kruiden kiezen. In de lasanga gaan italiaanse kruiden, tijm, oregano, basilikum ed. En aziatische recepten kun je met kerrie ed werken of sambal noem maar op. Je kunt zelfs vleeskruiden toevoegen als je bijvoorbeelt een broodje shoarma wilt vervangen. Hihi... De sojabrokjes kun je na het koken afgieten en opbakken in boter of olie. Of zelfs in wat meer olie frituren als je ze krokant wilt hebben. Voor bijvoorbeeld in de stampot.

434 x gelezen, 0

reacties (0)